Hoe een eetschema jou kan helpen

eetschema afvallen

Eetschema’s zijn, ondanks wat veel mensen denken, niet alleen maar bedoeld om af te vallen. Een eetschema is eigenlijk niet meer dan een overeenkomst met jezelf om je doelen te behalen. Door te volgen wat er op een schema staat opgesteld, en je te houden aan de porties of soorten eten die daarop staan, zou je daar moeten komen waar je wilt zijn. Dit kan afvallen zijn, maar het kan ook gaan over bijkomen of bijvoorbeeld over spiermassa kweken in combinatie met training (bulken). Hoe kan een eetschema jou helpen?

Inzichtelijk

Net zoals wanneer je alles begint op te schrijven dat je dagelijks eet, maak je met een schema overzichtelijk en inzichtelijk wat je te wachten staat. Er is geen plaats meer voor twijfel of mogelijke “weet ik niet” situaties. Je weet precies wat je mag eten en wat je zou moeten helpen. Wel kan het zijn dat je daarnaast natuurlijk extra moeite moet doen om de discipline vol te houden of om te sporten.

eetschema afvallen

Eetschema afvallen

Met regelmaat is een eetschema ook gekoppeld aan een professional. Dit is dan een coach of personal trainer. Dit zorgt ervoor dat er iemand is tegenover wie jij je moet verantwoorden en dat deze persoon je kan begeleiden als het minder leuk is. Zo kan er open en eerlijk worden besproken wat anders kan, mocht je met een eetschema afvallen. Heb je behoefte aan iets extra’s om je eetschema afvallen vol te houden, dan kan de coach aangeven wat je kunt verwisselen of meer/minder kunt nemen. Zo’n dynamische verhouding zorgt ervoor dat je niet alleen bent in je strijd.

Gerelateerd nieuws  3 Dieetschema’s die meer kwaad dan goed doen

Uitsluiten

Uiteindelijk komt het er ook op neer dat je met een eetschema dingen kunt uitsluiten als je het gevoel hebt dat je alles doet om je doelen te bereiken en het niet lukt. Door je aan je eetschema en alle voorschriften te houden, en door daar serieus over te zijn, kom je misschien tot de conclusie dat er iets mis is. Vanaf dat moment heb je een gegronde achtergrond om jezelf ook medisch te laten onderzoeken en eventueel ergens anders “de schuld” aan te geven. Veel van de schuld die we geven zit namelijk in ons hoofd, om ons minder slecht te voelen over dat iets niet lukt.

Meer in deze categorie

Hoe supplementen kunnen bijdragen aan een bevredigend liefdesleven

|
Gezondheid, Lifestyle

Hoe je succesvol kunt stoppen met roken: praktische tips en adviezen

|
Gezondheid

5 Veelvoorkomende problemen met borstvoeding

|
Gezondheid

Werken aan je gezondheid? Ga lekker fietsen!

|
Gezondheid, Health
© Copyright Igoumenitsa 2025
hello world!