Over wiskunde en waarom je het nodig hebt
Wiskunde is een precieze wetenschap. Wiskunde wordt ook wel de belangrijkste wetenschap genoemd omdat andere wetenschappen ook wiskunde gebruiken (en niet andersom). Een bekend vak voor iedere scholier op de middelbare school, het voortgezet onderwijs of de universiteit. Je hebt er ongetwijfeld ervaring mee of een mening over, maar een ding is zeker: van wiskunde wordt je nooit dommer. Je leert er onder andere:
- Hoe je verbanden kunt zien en hoe je deze kunt begrijpen
- Hoe je leert werken aan de hand van een systeem
- Onderzoeken hoe iets werkt
- Hoe je op een actieve én creatieve manier oplossingen kunt zoeken
Wat je tijdens de les kunt verwachten
Wiskunde leer je het beste door te oefenen tot je het kent. Zolang je de formule maar vaak genoeg toepast snap je het. Wiskunde is een vak van begrijpen en inzicht. Je ziet het of je ziet het niet. Je begrijpt het of je begrijpt het niet. Er is geen tussenweg. Oefenen is dus de sleutel. Zo leer je het vaak immers het beste. Jouw docent zal je hier dan ook de ruimte voor geven. Een gemiddelde les op het middelbaar onderwijs duurt 45 minuten. Van deze 45 minuten krijg je ongeveer 10 minuten uitleg, 5 minuten om vragen te stellen en een half uur om aan opdrachten te werken en te oefenen. Vaak mag je ook werken in groepsverband, zo kun je elkaar helpen. Een student die een andere student wat uitlegt werkt vaak een stuk beter. Extra lessen wiskunde komen ook vaak voor. Meestal is dit in tussenuren of na school.
In je vrije tijd bezig zijn met wiskunde? Dat kan!
Jij kunt het je misschien niet voorstellen, maar er zijn daadwerkelijk mensen die bewust bezig willen zijn en blijven met wiskunde en dit ook nog leuk vinden! Hier kunnen ze verschillende redenen voor hebben. De een wilt zijn of haar brein blijven trainen, terwijl de ander naar een beetje ontspanning zoekt. Welke reden je ook hebt, een custom brainteaser is perfect. Een custom brainteaser kun je op internet opzoeken of je kunt er zelf een maken. Kies je ervoor om zelf een custom brainteaser te maken, dan kun je de lay-out en opmaak van de puzzel helemaal zelf bepalen.