Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

26/07/2022
|
204
tweedehands auto

Ben jij op zoek naar een tweedehands auto? Dan is het belangrijk dat je de auto goed nakijkt voordat je de aankoop maakt. Een tweedehands auto kan in sommige gevallen gebreken vertonen die je niet snel ziet. Na het lezen van onze tips weet je waar je op moet letten voordat je een tweedehands auto aanschaft.

Kies de juiste auto

Misschien heb je al voor ogen welke auto je wilt gaan aanschaffen. Je hebt bijvoorbeeld een merk of een bepaald model waar je voorkeur naar uit gaat. Weet je dit nog niet? Dan is het handig om eens rond te kijken naar verschillende aanbieders van tweedehands auto’s. Houd in gedachten waarvoor je de tweedehands auto gaat gebruiken, hoeveel kilometer je jaarlijks zult afleggen, hoeveel geld je over hebt voor de auto, hoeveel mensen er in de auto moeten passen en welke extra opties je belangrijk vindt.

Maak een proefrit

Voordat je een occasion aan gaat schaffen, is het belangrijk dat je eerst een proefrit maakt. Let op of je geen vreemde geluiden hoort tijdens het rijden. Kijk ook of de auto soepel loopt. Let op of de remmen en het gaspedaal soepel werken en of het schakelen vlot verloopt. Werkt alles goed? Dan is dit misschien wel jouw nieuwe auto.

Gerelateerd nieuws  5 Spannende avonturen om samen in de slaapkamer te ontdekken

tweedehands auto

Vraag naar mankementen

De verkoper is verplicht om mankementen en gebreken aan te geven. Vraag daarom dus of de auto geen gebreken heeft. Daarnaast zul je zelf ook nog goed moeten letten op mankementen. De proefrit zorgt er al voor dat je de auto hebt kunnen controleren op eventuele gebreken. Tot slot kun je nog gebruik maken van een aankoopkeuring. Dit gebeurt door een onafhankelijke partij.

Controleer de onderhoudshistorie en kilometerstand

Het is belangrijk dat het onderhoudsboekje aanwezig is. Het is goed om te weten of de auto in het verleden goed onderhouden is. Via de RDW kun je de geregistreerde kilometerstand aanvragen. Lijkt dit allemaal te kloppen? Laat dan de kilometerstand vastleggen in de koopovereenkomst. Mocht achteraf blijken dat er gesjoemeld is met de kilometerstand, dan heb je juridisch bewijs.

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met schadeclaims bij een huurauto?

|
Auto

Is het wrappen van je auto het geld waard?

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto

Welke elektrische auto past bij mij? 

|
Auto
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!