Aan de slag binnen en buitenhuis door Corona

14/03/2020
|
34
terrastafels

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de diverse bouwmarketen en de Ikea ondanks de crisis een recordomzet hebben behaald.

terrastafels

Corona

Vanwege de coronamaatregelen bleven de kinderen thuis en was het advies vanuit de Nederlandse overheid om vanuit thuis te werken. Zo kon het openbaar vervoer worden ontlast. Daarnaast werd de anderhalvemeter-samenleving een feit. Deze anderhalvemeter-maatregel zorgde ervoor dat heel Nederland zich moest aanpassen. Het was voor veel mensen tegen hun eigen natuur in. Er mochten geen knuffels meer worden gegeven en ook het gebruik van hand schudden werd in de ban gedaan. Minister President vergat zelfs even op de persconferentie waar deze nieuwe maatregel werd aangekondigd zelf dat het niet meer mocht. Dit leidde tot een groot aantal reacties uit het land. Maar langzamerhand  werd voor veel mensen steeds duidelijker dat zij een stukje van hun vrijheid moesten inleveren voor de gezondheid van anderen. Mensen snapte dat zij door hun gedrag aan te passen mensen levens konden redden. De beelden en geluiden uit de ziekenhuizen waren verschrikkelijk.

Mensen werkten vanuit thuis en dit zorgde ervoor dat de lijn tussen werk en privé veel kleiner werd. Het was daarom belangrijk dat mensen zelfs terwijl ze in hun eigenhuis zaten te werken toch in het weekend even af konden schakelen. Normaal gesproken zouden mensen op het terras in de stad samen even wat gaan drinken of lekker iets gaan eten. Maar door de nieuwe maatregelen werd de Horeca gesloten. Mensen moesten opzoek naar nieuwe vormen van ontspanning. Al snel vonden veel mensen dit in het klussen binnen en buitenshuis. Het opnieuw inrichten van de woon- of slaapkamer zorgde voor de afleiding die de mensen nodig hadden. Hiervoor werden dus veel bezoekjes gebracht aan de Ikea en de bouwmarkten voor nieuwe bedden, bureaus, boekenplanken of zelfs compleet nieuwe eettafels. Ook in de tuin werd eens goed onderhouden genomen. Een nieuwe schutting, terrastafels, overkapping of schuur hield mensen goed bezig. Daarnaast werden de plantenbakken weer eens goed onderhanden genomen, de tuin tegels met de hogedrukspuit afgespoten en al het onkruid gewied. Mensen konden zo even lekker aan iets anders denken dan ze situatie zoals die voor veel mensen was door de coronaregels.

Gerelateerd nieuws  Waarom zou je een verkoopmakelaar inschakelen?

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!