Wil je een speciaal project laten bouwen zoals je eigen droomhuis of een boomhut? Hoogstwaarschijnlijk heb je dan een architect nodig die helpt om jouw wensen en eisen te verwezenlijken. Het moet natuurlijk helemaal in jouw eigen stijl zijn en een architectenbureau uit Amsterdam kan jou hiermee helpen. In grote lijnen zal je vast weten wat een architect doet, zoals het uittekenen van jouw wensen. Maar welke taken een architect allemaal op zich opneemt is vaak onbekend. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van architecten, waarin onder andere de kosten en werkzaamheden worden meegenomen.

Kosten

Voordat je een architect gaat inhuren is het belangrijk om voor jezelf het kostenplaatje in je hoofd te hebben. Er zijn namelijk verschillende werkzaamheden die variëren in prijs. Zo is de gemiddelde prijs voor het uittekenen van woning of aanbouw minimaal €500, waar de uitbouw van de begane grond, inclusief ontwerp en bouwaanvraag minimaal €2.500 kost. Voor je contact opneemt met het architectenbureau uit Amsterdam is het van belang om deze kosten in je achterhoofd te houden. Een volledig project kost al snel tussen de €10.000 en €15.000.

Wat een architect doet

Naast de algemene blik over architecten die bouwwerken ontwerpen en uittekenen, ontwerpen ze ook verbouwingen aan je bestaande huis. Ook geven ze daarbij advies over hoe je het huis kunt inrichten. Verder zal hij of zij zich ook bezighouden met technische en administratieve processen van de verbouwing.

Er zijn verschillende soorten architecten die allemaal een andere specialisatie hebben. Wanneer je dus bijvoorbeeld je tuin wil renoveren zul je hier een specialist in tuinen voor moeten inhuren.

Lees ook:  Een aluminium veranda in je tuin is echt een must.

Informatie architect

Het architectenbureau uit Amsterdam heeft waarschijnlijk ook een informatie architect. Deze zal rapporteren aan het architectuur team en dat betekent dat er meerdere architecten aan een project werken. Dit is met name bij grotere projecten, waar de informatie architect een ontwerp maakt van complexe en grote systemen.

Tuin- en landschapsarchitect

Wat de naam al zegt wordt dit type architect ingezet door de overheid als het gaat om stadsparken en groenvoorzieningen in de gemeente. Ook als particulier kun je dit type architect inhuren. Het gaat dan om je voor- of achtertuin, waarbij je advies vraagt aan de tuinarchitect.

architectenbureau Amsterdam