Alles over gezichtsverzorging voor mannen

Scheerzeep

Als we kijken naar de verschillen tussen vrouwen en mannen, dan springt één ding snel te binnen. De persoonlijke verzorging. Veel vrouwen zijn een stuk meer bezig met hun eigen verzorging. Gedeeltelijk omdat de wereld van make-up meer op hun gericht is, maar ook gedeeltelijk omdat mannen niet krijgen aangeleerd wat ze allemaal kunnen doen om voor zichzelf te zorgen. Dat terwijl er best wel wat opties zijn. Voor een groot gedeelte zijn die opties hetzelfde als voor vrouwen. Hier is wat je kunt doen om je gezicht te reinigen en te verzorgen.

Gezicht reinigen

Het is, vooral als je last hebt van een droge of snel geïrriteerde huid, niet slim om iets van zeepproducten op je huid te doen. De basis van elke reiniging is simpelweg water. Gebruik warm water om je gezicht vochtig te maken zodat de poriën van je huid open gaan staan. Dit staat je toe om vuil te verwijderen, eventueel met een (zeepvrije) gezichtsreiniger. Een strip of masker tegen mee-eters is eventueel een optie, maar let hierbij nogmaals op of je huid er oké op reageert. Zorg na het gebruik van een masker altijd ervoor dat je jouw gezicht afspoelt met koud water, daardoor sluiten je poriën ook weer. Zo zorg je dat de plekken die je net van vuil hebt gereinigd, niet weer gevuld kunnen worden met nieuw vuil.

Scheerzeep

Een groot verschil tussen mannen en vrouwen is hoeveel mannen op hun gezicht moeten (of mogen) scheren. Wil jij je baardgroei en snor goed bijhouden en je kaaklijn helemaal glad houden? Zorg er dan voor dat je scheerzeep gebruikt. Een goede scheerzeep kan namelijk irritatie tegengaan en voor een veel gladder resultaat zorgen dan droog scheren. Ook hierbij is de basis weer belangrijk; spoel na met koud water om verdere irritatie tegen te gaan.

Gerelateerd nieuws  Tips voor vakantie met vrienden

Scheerzeep

Epileren

Een paar wilde wenkbrauwharen of baardharen die niet lijken te zitten waar ze horen lijken misschien niet zoveel uit te maken, maar maken stiekem juist heel veel verschil. Je zult merken dat zelf 5 tot 10 haartjes die je weg kunt halen omdat ze de lijnen van je beharing minder symmetrisch maken, heel veel uit kunnen maken. Wees dus niet bang om eens in de zoveel weken wat haartjes bij te werken door ze te verwijderen!

Crème

Wat voor jou persoonlijk een goede crème is voor op je gezicht is altijd een zoektocht, maar de juiste kan zeker veel helpen. Je gezicht krijgt de hele dag van alles te verduren, waarbij alleen de zon en de wind al schadelijk kan zijn. Om een droge huid tegen te gaan kan een goede crème een verademing zijn. Uitdroging komt door UV-stralen, en daarom is een crème met SPF-Factor een goed idee. Verder kun je jezelf een plezier doen met jezelf insmeren met een gezichtscrème op momenten dat je weet dat je gezicht het zwaarder heeft. Denk hierbij aan vlak na het douchen of voor je naar buiten gaat.

Meer in deze categorie

De slimme aanpak van volgersvermeerdering op sociale media

|
Lifestyle, Lifestyle & Hobby

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!