Corona en de sportschool

13/03/2020
|
98
fitness gun

Door corona zitten we met zijn alle veel thuis. De overheid heeft namelijk verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat iedereen thuisblijft. Daarnaast is het ook zo dat het aantal sociale contacten moet worden teruggebracht om het aantal besmettingen tegen te gaan. Daarbij ligt dan de nadruk op het handhaven van de 1,5 meter tussen elkaar. Dit geldt dan niet voor huishoudens. Het is belangrijk dat iedereen dit handhaaft aangezien we er volgens de overheid zo voor kunnen zorgen dat het aantal besmettingen met het coronavirus laag blijft. Het virus kan er namelijk bij met name kwetsbare groepen uit de samenleving ervoor zorgen dat zij komen te overlijden. Dit zijn dan bijvoorbeeld ouderen en mensen met onderliggende ziektes zoals problemen met het hart of de longen.

Jongeren

Het blijkt vooralsnog dat jongeren minder last hebben van de ziekte. Dit kan komen doordat zij een beter immuunsysteem hebben. Het immuunsysteem reageert sneller en beter op het virus. Echter zijn er ook voorbeelden van jongeren die toch ook aan de beademing moeten. Dit betekent dus dat iedereen er aan moet geloven. Houdt dus die 1,5 meter afstand is het devies. Samen krijgen we corona onder controleren. Let dus niet alleen op jezelf maar ook op anderen. Daarnaast zorg je niet alleen ervoor dat je zelf geen corona krijgt. Je zorgt er namelijk ook voor dat je het ook niet verspreid naar anderen. Het is dus belangrijk dat je je laat testen en bij eventueel contact met iemand die corona heeft 10 dagen in quarantaine gaat. Deze 10 dagen zijn erop gericht om eventuele symptomen van het virus op tijd te kunnen ontdekken. Heb je symptomen? Laat je dan testen en blijf tot de uitslag bekent is thuis.

Gerelateerd nieuws  Duurzame energie, een noodzakelijke investering?

Sportscholen

Door de Coronacrisis zijn de sportscholen op slot gegaan. Men heeft dit uit voorzorg gedaan vanuit de overheid. Als gevolg hiervan hebben veel mensen fitness spullen gekocht voor in huis. Hierbij kun je denken aan gewichten, een yoga mat, een fitness gun of halters. Dit heeft er voor gezorgd dat de verkopen bij webshop zoals bol.com en Wehkamp. Een fitness gun wordt bijvoorbeeld normaal gebruikt om stijf spierweefsel los te maken. Met de gewichten train je dan zelf thuis je armspieren en met de halters doe je gewoon net alsof je in de gym bent.

fitness gun

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!