Als sociale media manager zijn er veel dagen waar je rekening mee moet houden. Wist jij bijvoorbeeld dat er een nationale wijn en kaas dag bestond? Of de yoga dag? Voor iedere dag van het jaar is er wel wat te vinden. Maar hoe kan je als Sociale media manager hier het beste gebruik van maken.

De inhaakkalender

De inhaakkalender is een van de beste manieren als sociale media manager om relevante content te plaatsen in jouw kanalen. Ook is het handig als jij even niet meer weet wat je kunt plaatsen, gewoon even een inhaakkalender uit 2020 er bij pakken en je hebt direct wat inspiratie.

Iets voor iedereen

Op de meeste inhaak kalenders zijn voor iedere dag van het jaar wel meerdere dagen van iets te vinden. Dus je krijgt de gekste dingen tegen als je zo een kalender bekijkt. Wist jij bijvoorbeeld dat op 28 maart het de iets op een stok dag is.

Hoe gebruik je de inhaakkalender?

Als bedrijf wil je sociale media gaan gebruiken om een connectie te maken met je klanten en om ze een beter beeld te geven van wie jij bent en bijvoorbeeld wat er voor mensen bij je werken. Natuurlijk moet je dan wel de dagen die passen bij jouw bedrijf gebruiken en niet een dag zoals nationale broer en zus dag als die niet bij jouw bedrijf werken. Er zijn genoeg dagen die je kunt gebruiken dus gebruik je gezond verstand om de juiste te kiezen.

Waar vind je een inhaakkalender?

In de meeste kalenders zijn wel een paar feestdagen te vinden maar zeker niet zo veel als in een inhaakkalender. Inhaakkalenders zijn ook vaak niet zo makkelijk te vinden. Een goede plek om een inhaak kalender 2020 te vinden is op de website van web-wings deze inhaak kalender is namelijk speciaal voor bedrijven samengesteld en bevat alle nuttige dagen voor een bedrijf.

Lees ook:  Buitenschoolse opvang (bso): welke verschillende opties heb je?