De kracht van storytelling in marketing

06/09/2023
|
236

Definitie van storytelling

Benieuwd naar de enorme kracht van storytelling binnen marketing? Laten we dan beginnen met de definitie van storytelling. Storytelling wil zeggen dat het verhaal van jouw merk op een zo persoonlijk mogelijke manier wordt overgebracht naar de buitenwereld. Zie storytelling kort gezegd als de anekdote van het bedrijf. Deze anekdote bepaalt het imago van de onderneming.

Middels storytelling maken klanten niet enkel kennis met de producten en diensten maar gaan zij middels deze manier van communiceren een persoonlijke band aan met het bedrijf. Zo is een authentiek verhaal voor de doelgroep meer interessant dan enkele feiten en cijfers van het bedrijf.

Het is erg van belang om het verhaal van het bedrijf zo persoonlijk mogelijk te vertellen. Zo is het dan ook bewezen dat deze manier van overbrengen efficiënter werkt dan het simpelweg overbrengen van feiten over het merk. Als voorbeeld is het een absolute don’t als onderneming om de kern van het bedrijf simpelweg neer te zetten als ‘’ Wij zijn uit cijfers gezien de beste in het produceren van farmaceutische verpakkingen, ontdek onze bestseller en andere soorten pharma packaging types.’’

Do’s binnen storytelling

Elke onderneming heeft haar eigen unieke verhaal en geschiedenis. Vertel het verhaal van de onderneming middels haar achtergrond, cultuur, normen en waarden. Laat deze aspecten zowel met de missie en visie telkens terug komen in marketing- en communicatie – uitingen zodat het verhaal van het bedrijf continue gelinkt wordt aan het merk imago.

Gerelateerd nieuws  Hoe bepaal je de prijs van een product?

Zorg ervoor dat jouw doelgroep zich speciaal voelt. Dit komt tot stand door de consument telkens tijdens de communicatie een beleving te geven middels het verhaal dat wordt verteld wat ook toekomt aan de behoeften van de consument. De interactie met de consument vergroot hierdoor en het maakt direct de band nauwer en meer persoonlijk. Om een nog meer persoonlijke band te krijgen is het inzetten van lokale marketing een goede tool, deze mensen staan een bedrijf namelijk het dichtst bij.

Tot slot is het ook gunstig om storytelling als content strategie te gebruiken. Vertel in deze content het verhaal achter simpele feiten en gebruik veel voorbeelden waar de consument zich mee kan inleven. Inspelen op de emoties van de consument kan ook middels het laten spreken van eerdere consumenten met ervaringen bij het bedrijf. Het allerbelangrijkste hierbij is vooral dat het verhaal continue aansluit op de behoeften en kernwaarden van de doelgroep.

Meer in deze categorie

Maak indruk met je website: een aantal tips

|
Online marketing

Webdesign trends in 2024

|
Online marketing

Het beginnen van een marketing bedrijf

|
Online marketing

5 Tips om meer klanten te bereiken

|
Bedrijfsleven, Online marketing
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!