De Spaanse keuken: vol met smaak en geschiedenis

Gezonde tapas

De Spaanse keuken heeft veel fans en dat is niet voor niets. De Spaanse keuken zit vol met authentieke en smaakvolle gerechten. Ook is de Spaanse keuken geschikt voor iedereen, het bevat veel vis, vlees en groenten. Hieronder lees je waarom de Spaanse keuken zo veelzijdig is en waar de vele populaire gerechten vandaan komen.

De oorsprong van de Spaanse keuken

De Spaanse keuken is gebaseerd op de Mediterraanse keuken zoals de Italiaanse en de Franse keuken. Net zoals veel andere Europese landen is ook de Spaanse keuken zeer afwisselend tussen de verschillende regio’s in het land. Het gaat hierbij om een grote en gevarieerde hoeveelheid verschillende regionale gerechten die vooral veel verse producten van het land bevat.

Daarnaast behouden Spanjaarden zelf hun eigen keuken en de daarbij behorende authentieke gerechten in stand. In tegenstelling tot andere Europese landen bestaat er in Spanje een grote voorkeur voor verse ingrediënten van hoge kwaliteit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voorverpakt voedsel diepvriesproducten.

Gezonde tapas

Typische Spaanse gerechten

Binnen de grote verscheidenheid aan verschillende producten die de Spaanse keuken kent, zijn er een aantal producten uit de Spaanse keuken die veel mensen vast kennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan paella, chorizo en jamón serrano. Daarnaast kent iedereen het begrip tapas. Tapa zijn verschillende kleine gerechten die samen of na elkaar gegeten worden. Bekende voorbeelden hiervan zijn calamares, pimentos de padron, pan con ajo en tortilla de patatas. Bovendien biedt de Spaanse keuken ook vele mogelijkheden voor gezonde tapas. Voorbeelden van gezonde tapas zijn gazpacho, een koude tomatensoep, paella met veel verse vis en groenten en ensalada de pimientos, een soort paprikasalade. Naast vele gezonde tapasgerechten kent de Spaanse keuken uiteraard ook een grote verscheidenheid in wijnen. Denk aan de bekende rioja, Ribera del Duero en verdejo. Spaanse wijnen zijn daarnaast een van de best beoordeelde wijnen ter wereld.

Gerelateerd nieuws  Gebitsproblemen bij katten

Ook kent de Spaanse keuken verschillende typische vleessoorten en kazen. Bekende Spaanse vleessoorten zijn bijvoorbeeld ibericoham, vooral bekend in het zuiden van Spanje, en Cecina de Leon, een gerookte en gedroogde vleessoort. Typische Spaanse kazen zijn bijvoorbeeld manchego, tetilla, cabrales en queso de Burgos. Bovendien zijn deze typische vlees – en kaassoorten prima te combineren tijdens een gezonde tapas.

Meer in deze categorie

De slimme aanpak van volgersvermeerdering op sociale media

|
Lifestyle, Lifestyle & Hobby

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!