Duurzame energie, een noodzakelijke investering?

duurzaamheid

Ondanks dat er steeds meer mensen overstappen op duurzame energie, zijn het er in verhouding nog steeds weinig . Dit komt vaak doordat ze de kosten van ‘’groene’’ producten nog steeds te duur vinden. En wanneer het merendeel van de bevolking niet meewerkt of kan mee werken aan de klimaatdoelen, dan kan dit uiteindelijk grote gevolgen hebben voor het klimaat. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen overstappen naar duurzame energie?

Vormen van duurzame energie

Er zijn vele vormen van energieopwekking die een hoge duurzaamheid hebben. Denk bijvoorbeeld aan zonne-energie, windenergie en volledig elektrische voertuigen die geen CO2 uitstoten. Zo zie je al dat er steeds meer van deze zonnepanelen op daken worden geplaatst, er steeds meer windmolenparken verschijnen en waarom de meeste autofabrikanten zich al richten op volledig elektrische auto’s. Ondanks dat de prijs voor groene stroom relatief laag is, zijn de kosten voor het installeren van deze zonnepanelen of het aanschaffen van een gloednieuwe auto voor veel mensen nog altijd relatief duur. Veel huishoudens zijn dan ook aan het wachten op overheidssubsidie voor het aanleggen van zonnepanelen of de aanschaf van een elektrisch voertuig. En zolang de overheid niks doet, blijft het merendeel van de mensen nog steeds vervuilende fossiele brandstoffen gebruiken in hun huishoudens en auto’s.

Gerelateerd nieuws  Twee potentieel gevaarlijke soa’s

De overheid en wat zij kan doen

Nu ligt de eerste stap vaak bij de overheid van een land. Wat kan de overheid doen om mensen en bedrijven aan te sporen om over te stappen op duurzamere energie? Dit kan door subsidies te verlenen voor wanneer men zonnepanelen of elektrische auto’s wil aanschaffen. Dit kan ervoor zorgen dat het gros van de bevolking net dat laatste zetje krijgt om toch te willen overstappen naar groene energie. Ook kunnen ze er tegelijkertijd voor kiezen om de prijs van vervuilende energiesoorten te verhogen, om zo mensen aan te zetten om over te stappen. Totdat de overheid dit zal gaan doen, is het aan ons om ervoor te zorgen dat we duurzamer gaan leven.

duurzaamheid

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!