Ben je aangereden of bijvoorbeeld aangevallen door een hond en heb je letsel opgelopen? Dan heb je misschien wel letselschade en heb je recht op een schadevergoeding. Letselschade is een schade die bestaat uit psychisch of lichamelijk letsel door het toedoen van iemand anders. Letselschade kan bestaan uit twee soorten schade.

Is dit bij jou het geval? Dan is het belangrijk om juridische hulp te krijgen. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

 

Soorten

Letselschade kan als eerste bestaan uit materiële schade. Dit is schade die in geld is uit te drukken. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten die je moet maken voor medische hulp of aan beschadigde goederen. Ook kan letselschade bestaan uit immateriële schade. Dit is ook wel smartengeld. Het is een emotionele vergoeding voor de pijn, de gederfde levensvreugde, de hinder en het ongemak. Alle problemen waarmee je na het ongeluk te maken krijgt kunnen in principe worden vertaald naar een schadecomponent. Als er een partij aansprakelijk is kun je daar de schade verhalen. Er wordt dan een vergelijking gemaakt. Deze vergelijking wordt gemaakt tussen een hypothetische situatie zonder ongeval en de situatie met het ongeval. Het verschil wat hieruit komt wordt de schade genoemd.

 

Vergoeding

Wanneer de ander verantwoordelijk is voor je schade ontvang je dus een vergoeding. Hier gelden wel voorwaarden voor. Je kunt daarom het beste een letselschade advocaat in Rotterdam inhuren. De letselschade advocaat in Rotterdam weet hier alles van. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat de tegenpartij de aansprakelijkheid moet erkennen. Hoe hoog de schadevergoeding uiteindelijk is hangt af van de situatie. Ben je arbeidsongeschikt geworden of moet je je hele leven huishoudelijke hulp krijgen? Wanneer dit het geval is dan is de vergoeding veel hoger dan wanneer je er alleen een litteken aan hebt overgehouden.

 

Advocaat

De advocaat helpt je met alles. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en daarna wordt er verder gekeken. Tijdens het eerste gesprek wordt er gekeken naar de haalbaarheid van de zaak en wordt er ook meer verteld over de vervolgstappen. Vervolgens gaat de advocaat stap voor stap verder kijken met jou.

letselschade advocaat Rotterdam