Een boomstamtafel maken is een vak apart

03/08/2020
|
28
Boom stam tafel

Een tafel gemaakt van een boomstam. Waarom zou je dat nou in je woonkamer zetten? In deze blog vertel ik je graag over boomstamtafels, waarom ze toch zo ontzettend populair zijn en waar je een boomstamtafel kunt kopen!

Waar komt de boomstamtafel vandaan?

Het proces van het maken van een boomstam begint bij het selecteren van de juiste boom. Dit gebeurt het liefst lokaal. De maker van de boomstamtafel krijgt bericht van de lokale bomenkapper dat er een mooi exemplaar op kiepen staat. Vervolgens haast de boomstamtafel maker zich naar de locatie van de omgevallen boom. Eenmaal daar aangekomen wordt besloten of de boom aan de hoge verwachtingen van de maker voldoet.

Boomstam tafel

Een boomstamtafel laten drogen

Van de locatie waar de boom al die jaren heeft staan groeien, wordt de boom gebracht naar een locatie waar die kan drogen. Dit proces duurt tot wel 2,5 jaar! De plek waar de boom in eerste instantie ligt te drogen kan verschillende zijn. Een loods is een erg handige plek om de boom te laten drogen maar is niet persé nodig. Het is in ieder geval belangrijk dat de boom goed droogt en dat er voldoende ruimte is om de boom te laten drogen. Zo worden ook de mooiste boomstamtafels gemaakt!

Gerelateerd nieuws  Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

De vakmanschap van een boomstamtafel

Een boomstamtafel is écht voor het leven. Het maken van een mooie boomstamtafel kost tijd en is daarom ook zeer kostbaar. Wil je een boomstamtafel? Dan zal je geduld moeten hebben en de vakman vertrouwen om zijn vak te beoefenen. Ik hoop dat je dankzij deze blog een idee hebt van het werk dat in het maken van een boomstamtafel gaat.

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!