Een massage gun gebruiken tegen spierpijn

28/05/2021
|
42
massage gun gebruiken

In Nederland en België beoefenen veel mensen wekelijks een sport. Dit zijn voornamelijk veel balsporten, maar fitnessen wordt ook steeds populairder. Sporten is dan ook een goede uitlaatklep om alle stress weg te werken. Daarnaast is het een gezonde bezigheid. Dagelijks wordt aanbevolen om minimaal 2 keer 30 minuten actief te bewegen. Dit is goed voor de doorbloeding en traint de spieren. Al dit sporten kan echter ook leiden tot spierpijn af en toe. Door telkens een goede warming-up en cool down te doen, houd je dit tot een minimum beperkt. Je kunt ook een massage gun gebruiken.

Hoe gebruik je een massage gun?

Een massage gun gebruiken is ideaal voor een aantal scenario’s. Ten eerste om spierpijn te verlichten. Dankzij de snelle, intensieve trillingen van de massagegun worden de spieren losser gemaakt. Daardoor zal de spierpijn minder worden en sneller voorbij gaan. Een andere mogelijkheid is om de massage gun preventief te gebruiken. Voor elke sportsessie kun je dan bepaalde spiergroepen die gebruikt gaan worden, los maken. Ook na de sportsessie is het dan handig om dit te doen. Zo voorkom je onnodige spierpijn en kun je vrij blijven bewegen gedurende de hele week.

Gerelateerd nieuws  Ontspanning nodig? Hier zijn 5 tips!

De verschillende mogelijkheden van een massage gun

Een massage gun wordt door veel sporters gebruikt om spiergroei te bevorderen en voor een sneller spierherstel. Door de kleine kop en de stevige en diepe trillingen bevorder je snel het spierherstel. De trillingen van een massage gun vallen onder vibratietherapie. Spierpijn verdwijnt hierdoor sneller. Ook zullen je prestaties verbeteren wanneer je een massage gun gebruikt. Dit komt omdat de bewegingsvrijheid en flexibiliteit toenemen.

Bij sommige webshops krijg je een aantal dingen meegeleverd bij jouw massage gun. Daarnaast bevat het apparaat een aantal handige functies. Zo heb je modellen met een LCD touchscreen. Hiermee kun je de massagegun makkelijk en eenvoudig bedienen. Op alle knoppen staat duidelijk aangegeven waarvoor deze zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om uit 30 verschillende snelheden te kiezen. Ook zijn er zes verschillende opzetstukken. Ieder opzetstuk is bedoeld voor bepaalde spiergroepen. Ook krijg je hiermee een veelzijdigere massage. Een massage gun gebruiken komt dus met veel extra’s.

massage gun gebruiken

Meer in deze categorie

6 x de beste ideeën voor een themafeest: maak je feestje onvergetelijk!

|
Algemeen, Ontspanning

Legale softdrugs in Nederland

|
Ontspanning

Hoe wordt de leefbaarheid in Nederland bepaald?

|
Ontspanning

Ontspanning nodig? Hier zijn 5 tips!

|
Lifestyle & Hobby, Ontspanning
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!