Een plasma aansteker kopen

13/11/2021
|
44
plasma aansteker

Een plasma aansteker is een aansteker die niet werkt op propaan- en butaangas, zoals de meeste traditionele aanstekers, maar op elektriciteit. Het is dus eigenlijk een elektronische aansteker die geen fossiele brandstof nodig heeft. De plasma aansteker is eenvoudig elektrisch oplaadbaar. In plaats van een vuurtje heeft de plasma aansteker een plasmaboog die wordt gemaakt door een elektrische stroom. Deze boog is veel heter en stabieler als een vlammetje. Toch is deze boog wel net zo zichtbaar als een vlammetje. Wist je dat sommige plasma aanstekers maar een boog hebben? Dat noemen we een single arc. Sommige plasma aanstekers hebben een dubbele boog en dat noemen we double arc. Wanneer je gaat voor een double arc. plasma aansteker heb je een aansteker die meer warmte genereert dan een single arc. aansteker. Je hebt ook nog een triple arc. aansteker. Dit zijn drie plasmabogen en dit zijn ook op dit moment de krachtigste aanstekers op de markt.

Voordelen

Wanneer je kiest voor een plasma aansteker heeft dat een aantal voordelen. Zo hoef je de aansteker nooit bij te vullen. Een plasma aansteker kan je gemakkelijk opladen met een USB kabeltje. Deze kun je dan bijvoorbeeld aan je computer hangen en de aansteker is dan binnen een uur weer vol. Daarnaast is er geen sprake van fossiele brandstoffen, dus deze aansteker is milieuvriendelijk. De plasmaboog is erg stabiel en kun je dus makkelijk gebruiken onder alle weersomstandigheden. Juist omdat de plasmaboog zo stabiel is heb je ook weinig kans op het verbranden van je vingers. Ook heeft de plasma aansteker een goede ontstekingsbeveiligng zodat de aansteker niet per ongeluk aan kan gaan in je broekzak. Een plasma aansteker is reukloos en kan direct worden gebruikt wanneer je deze aanmaakt.

Gerelateerd nieuws  Nekblessures en hoe je ze kunt voorkomen

Gebruiken

Een plasma aansteker is gemakkelijk te gebruiken door het knopje aan de zijkant. Wanneer je dit knopje indrukt, ontstaan er tussen twee ontstekingspunten van de plasma aansteker direct een gekleurde straal, de plasmaboog. Zodra je het knopje weer loslaat, verdwijnt de plasmaboog direct. Je kunt de plasma aansteker gebruiken om je sigaret aan te steken, maar je kunt de aansteker ook gebruiken om de barbecue mee aan te maken of om vuurwerk aan te steken.

plasma aansteker

Meer in deze categorie

Stappenplan voor de beste barbecue

|
Eten

Je drank online bestellen

|
Webshop

Alternate – Gaming PC

|
Webshop

Ontbijt met verse tonijn prepareren

|
Eten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!