Een stoel op kantoor opnieuw gebruiken

02/05/2022
|
96
Stoel restauratie

Je hebt die oude stoel van je oudtante geeft, maar wat moet je er in hemelsnaam mee. Dat is waarschijnlijk je eerste reactie als je de stoel ziet. Maar met een paar kleine aanpassingen kun je die stoel weer helemaal als nieuw gebruiken op kantoor. Door middel van een stoel restauratie! Maar een stoel restauratie wat is dat precies? Nou dat wisten wij ook niet, dus zijn we op onderzoek uit gegaan en hebben wij het voor je uitgezocht.

Restauratie

Bij een restauratie gaat het vooral om de oudere en antiekere meubels die opnieuw gebruikt willen worden. Zo kun je bijvoorbeeld een stoel restauratie uit laten voeren, maar ook een restauratie van een bureau. Bij een restauratie heb je als restaurateur heel veel kennis nodig, dit omdat er zoveel verschillende meubels zijn die je kunt krijgen voor restauratie.

Taken onder restauratie

Maar een restaurateur kan vaak bijna elke denkbare reparatie.

  • Zo kunnen ze breuken herstellen en de onderdelen die loszitten weer vastmaken.
  • Door de stoel te herstofferen kun je ook vlekken herstellen. En in stoelen zie je ook vaak gele vlekken zitten, deze worden dan ook meteen vervangen.
  • Politoeren, dit is het vernieuwen van de lak van de stoel. Hiervoor moet eerst de oude lak eerst verwijderd worden. Dit is ook een van de taken voor de restaurateur!
Gerelateerd nieuws  Een badkamer inrichten doe je zo!

Waar kijkt een restaurateur naar?

Voor een restaurateur gaat het vaak niet om het herstellen. Want soms kan hij beter een geheel nieuwe stoel maken, maar de restaurateur kijkt vooral naar het karakter van de stoel of het meubel. Hij probeert deze juist heel erg te behouden. Omdat het cultureel erfgoed is, moet een restauratie ook altijd ongedaan gemaakt kunnen worden.

Zo zie je maar dat je met een stoel restauratie toch een heleboel al kunt bereiken. Deze stoel zou je dan toch nog een keer kunnen gebruiken op kantoor! Wilt u nu uw meubels beschermen nadat u ze heeft laten restaureren? Dan hebben wij nog wat tips voor u!

Meer in deze categorie

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

Duurzaamheid in asbestbeheer

|
Huis en tuin

7 tips voor sfeervolle badkamerverlichting

|
Huis en tuin

De opkomende vloertrends

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!