Een tweedehandsauto kopen

15/05/2021
|
40
Auto reinigen

Het is tijd om je eerste auto te kopen. Tweedehands heb je een autootje kunnen vinden wat helemaal bij jou past. Maar waar moet je nu op letten voordat je een proefrit gaat doen?

De eerste indruk

De eerste indruk is vaak belangrijk. Komen de gegevens overeen met de advertentie? En is de koop realistisch. Het is natuurlijk prachtig om een auto te kopen die 20 jaar oud is en maar 45000 km op de teller heeft staan. Maar kan dit wel kloppen? Het is handig om dit allemaal na te vragen. Je zou bijvoorbeeld kunnen achterhalen waarom er maar zo weinig in is gereden en waarom de auto verkocht wordt. Daarnaast kan je natuurlijk ook de geschiedenis van de kilometerstand opvragen.

Hoe ziet de auto eruit?

Het is natuurlijk handig om de auto eens goed te inspecteren. Als eerste kijk je of er aan de buitenkant geen zichtbare schade is, of de lak nog in orde is en zijn er geen roestplekken. Daarna is het slim om eens in de auto te kijken. Kijk eens naar de naden van de motorkap, achterklep en deuren. Als deze naden niet meer recht lopen kan het zijn dat de auto in het verleden schade heeft gehad. Daarnaast is het handig om de auto eens te starten en alle lampen te controleren. En eens te luisteren of de auto regelmatig en zonder onderbrekingen draait.

Gerelateerd nieuws  De luxe van een VIP taxi

Tips na aanschaf

Als alles in orde blijkt te zijn en je bent tevreden over de proefrit dan kan je overgaan tot aankoop. Na de aankoop is het altijd handig om even langs de garage te gaan om de auto nogmaals na te laten kijken. Daarnaast kan je de auto reinigen. Een tweedehandsauto heeft vaak nog wat vieze plekjes dus een grondige schoonmaak is nooit verkeerd!

 

Meer in deze categorie

Is het wrappen van je auto het geld waard?

|
Auto

Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto

Welke elektrische auto past bij mij? 

|
Auto
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!