Eenzaamheid bij jongeren tegengaan

22/07/2021
|
28
activiteiten jongeren rotterdam

Het is vaak in het nieuws, eenzaamheid bij jongeren wordt een steeds groter probleem. De verklaring voor deze heersende eenzaamheid bij jongeren is niet terug te brengen tot één aanleiding. Eenzaamheid wordt vaak veroorzaakt door een verschillend aantal factoren. Zo kunnen persoonlijkheidsfactoren de aanleiding zijn voor eenzaam gevoel, maar ook relationele factoren kunnen een rol spelen in eenzaam voelen. Ten slotte kan de maatschappij ook er voor zorgen dat je je eenzaam gaat voelen. Denk bijvoorbeeld aan de corona pandemie waarbij veel jongeren voor een langere tijd maar weinig sociale activiteiten hadden. Voor veel jongeren heeft dit gezorgd voor een eenzaam gevoel en minder sociale contacten. Eenzaamheid is een naar gevoel, het is dan ook belangrijk dat je probeert dit gevoel zo snel mogelijk kwijt te raken.

Spreek je gevoelens uit

Door je gevoelens niet kenbaar te maken aan anderen kan het gevoel van eenzaamheid alleen maar versterkt worden. Het uitspreken van je zorgen zorgt ervoor dat je niet alles opkropt. Praten met een psycholoog is bijvoorbeeld heel fijn voor het laten gaan van je emoties. Een psycholoog kan zich goed inleven in jouw gevoelens en geeft je het gevoel dat je gehoord wordt. Ook kun je in overleg met je psycholoog besluiten om je emoties bespreekbaar te maken met je familie of vrienden. Een psycholoog kan je helpen met je emoties vertalen naar concrete punten die je wilt bespreken. Door je emoties uit te spreken richting vrienden en familie wordt je vaak beter begrepen. Andere mensen kunnen dan beter rekening houden met hoe jij je voelt en komen wellicht tot nieuwe inzichten.

Gerelateerd nieuws  Wat betekenen de sterrenbeelden?

Activiteiten jongeren Rotterdam als goed voorbeeld

Probeer daarnaast mee te doen aan verschillende sociale activiteiten zodat je wellicht nieuwe vrienden en contacten maakt. Activiteiten jongeren Rotterdam organiseert bijvoorbeeld zeer regelmatig verschillende activiteiten voor jongeren in de omgeving van Rotterdam. Door mee te doen aan deze activiteiten maak je nieuwe connecties waar wellicht vriendschappen uit voort kunnen bestaan. Weinig sociale contacten zijn namelijk vaak de oorzaak van een eenzaam gevoel. Door weer nieuwe sociale contacten aan te gaan is er een grote kans dat de eenzaamheid ook verdwijnt.

activiteiten jongeren rotterdam

Meer in deze categorie

6 x de beste ideeën voor een themafeest: maak je feestje onvergetelijk!

|
Algemeen, Ontspanning

Legale softdrugs in Nederland

|
Ontspanning

Hoe wordt de leefbaarheid in Nederland bepaald?

|
Ontspanning

Ontspanning nodig? Hier zijn 5 tips!

|
Lifestyle & Hobby, Ontspanning
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!