Groene vingers kweken: tuinieren voor beginners

Tuingereedschap

Heb je altijd een romantisch beeld gehad van tuinieren, maar weet je niet waar te beginnen? Als je nog nooit hebt getuinierd kan het allemaal best lastig zijn, maar niks is onmogelijk. Creëer jouw droomtuin met de juiste voorkennis en materialen. Leer hoe je je tuin dient te verzorgen en hoe je op een redelijk makkelijke manier al flink wat verschil kunt maken. Een mooie, geordende tuin zal een oase van rust creëren. Je hoeft alleen nog maar de weersomstandigheden mee te hebben en je kunt uren spenderen in jouw fijne tuintje.

Belangrijke stappen als je wilt gaan tuinieren

Allereerst is het belangrijk om je te bedenken welke ligging je tuin heeft. Als jij in de zomermaanden de zon vol in je tuin hebt schijnen, dienen je planten hier wel bestand tegen te zijn natuurlijk. Bij een schaduwrijke tuin passen andere planten. Het is dus altijd goed om navraag te doen en om kaartjes die aan planten en bloemen hangen te bekijken als je in een tuincentrum bent bijvoorbeeld. Deze kaartjes bevatten vaak alle nuttige informatie over de betreffende plant of bloem. Daarnaast is de zuurgraad van je grond een belangrijk element. Je zou een pH-bodemtest kunnen doen en zo uit kunnen vinden in hoeverre jouw grond zuur is. Op basis daarvan weet je welke planten of bloemen het beste overleven (natuurlijk hangt deze overlevingskans ook af van jouw kennis, kunde en aanleg). Wat al een klein verschil zou kunnen maken, zijn wat makkelijke planten hier en daar. Planten die relatief weinig zorg nodig hebben, zijn uitermate geschikt om mee te beginnen. Je kunt op deze manier lekker je groene vingers skills trainen. Deze planten laten snel resultaat zien en zo merk je snel of je goed bezig bent of beter een hovenier kunt inschakelen. De vlinderstruik is een voorbeeld van een makkelijke plant. Wat tevens echt heel belangrijk is, is het juiste tuingereedschap. Maak het jezelf vooral zo makkelijk mogelijk en ga voor kwaliteit. Tuingereedschap zoals een schoffel, een tuinslang, tuinhandschoenen, een hark, een snoeischaar en nog wat andere materialen zijn essentieel. Je kunt natuurlijk zoveel tuingereedschap als je wilt aanschaffen, maar beperk jezelf tot de basale materialen. Hier kom je al een heel eind mee namelijk.

Gerelateerd nieuws  Trouwen, maar dan anders! 

Extra tips bij het tuinieren

Wat zaken die vaak vergeten worden, maar toch ook heel belangrijk zijn: het maken van een planning en een kalender bijhouden. Een planning is handig, aangezien je weet waar elke plant of bloem komt te staan. Is er sprake van hoge planten? In welke delen van je tuin schijnt de zon het meest? Hoe groot wordt de plant of bloem? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen alvorens te beginnen aan je tuinavontuur. Het bijhouden van een kalender is ook ten zeerste aan te bevelen. Per seizoen hebben sommige planten andere zorg nodig namelijk. Het is verder goed om te weten wanneer je welke plant welke zorg geeft. Schaf dus vooral een tuinkalender aan, lees je in, maak een planning en zorg voor het juiste gereedschap. Jouw droomtuin is in zicht!

Tuingereedschap

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen

6 x de beste ideeën voor een themafeest: maak je feestje onvergetelijk!

|
Algemeen, Ontspanning

Hoe onderhoud je je huis het beste?

|
Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!