Het kiezen van de juiste vloer

30/06/2020
|
94
houten vloeren egaliseren

De sfeer van een nieuw huis of een nieuwe ruimte begint bij het kiezen van de juiste verdieping. Als u niet zeker weet wat u precies wilt, kan deze keuze erg moeilijk zijn. In dit artikel laat ik je kennismaken met de verschillende keuzes van vloeren, waarbij de keuze van kleur en materiaal de grootste rol speelt.

Wat is praktisch?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer kun je je het beste afvragen, wat is op dit moment praktisch en haalbaar? Als u jonge kinderen of huisdieren heeft, moet u de vloer snel schoonmaken en het tapijt onmiddellijk verwijderen. Als u voldoende ruimte heeft voor een beperkt budget, kan houten vloeren een beetje duur zijn, dus laminaat kiezen is een verstandiger keuze. Door jezelf deze vragen te stellen, zul je merken dat bepaalde opties al afvallen en ben je dichter bij de juiste keuze.

Wat voor soort vloer?

Om de keuzes duidelijker te maken, is het prettig om praktisch alle keuzes op de vloer goed te begrijpen. Hieronder vindt u een lijst om u te helpen dit overzicht te krijgen.

Houten vloer

De houten vloer is gemaakt van natuurlijke materialen waardoor de ruimte een warme en luxe uitstraling heeft. Houten vloeren zijn een duurzame keuze, ze gaan meerdere jaren mee en worden na verloop van tijd mooier en interessanter door gebruikerssporen. Het nadeel kan zijn dat dit een duurdere optie is die goed onderhouden moet worden.

Gerelateerd nieuws  Hoe werkt groene stroom eigenlijk?

Egaliseren van houten vloeren

Natuurlijk kan de houten vloer worden geëgaliseerd zonder deze te verwijderen. Zolang Egaline op oudere houten vloeren wordt aangebracht, is dat geen probleem, zolang het nog op zijn plaats zit en eerst het stof en vet is verwijderd. Dan is de hechting van elke laag optimaal.

Veel oude huizen hebben houten vloeren. Helaas werd tijdens het bouwproces niet altijd rekening gehouden met het niveau. Hierdoor zijn sommige houten vloeren niet vlak of gebogen. Deze vloeren zijn zeer goed af te vlakken met egalisatiemiddelen. Daarom komt houten vloeren egaliseren vaak voor.

Egaliseren op hout is een precieze klus. Wij bevrijden het graag uit uw handen. Vooral omdat er een speciale egalisatiemassa moet worden gebruikt en op een speciale manier moet worden behandeld. De egalisatiemassa moet flexibel genoeg zijn. Anders kunnen er scheuren op de houten vloer ontstaan.

houten vloeren egaliseren

Meer in deze categorie

Je vakantiewoning niet leeg laten staan?

|
Wonen

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

De opkomende vloertrends

|
Wonen

Zo bereid je je huisdieren voor op de verhuizing

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!