Het ontwerpen van een thuiskantoor

09/06/2023
|
466
thuiskantoor

Het hebben van een thuiskantoor is tegenwoordig niks speciaals meer. Of je nu een zelfstandige professional bent of regelmatig vanuit thuis werkt, een goed ontworpen thuiskantoor kan zorgen voor een hogere productiviteit. Maar hoe ontwerp je nu zo’n kantoor? In deze blog gaan we je een aantal tips geven om je eigen inspirerende werkruimte te creëren.

Verlichting in het thuiskantoor

Verlichting is een belangrijk onderdeel in je thuis werkplek. Zonder licht kun je natuurlijk niet werken. Het beste licht wat je kunt hebben in deze ruimte is natuurlijk licht. Dit licht verbetert je stemming, verhoogt je productiviteit en vermindert je oogbelasting. Om optimaal gebruik te maken van dit licht plaats je het bureau zo dicht mogelijk bij het raam. Zo heb je ook de mogelijkheid om naar buiten te kijken, en je ogen even te laten ontspannen tussen het werk door. Voor de donkere dagen is het handig dat je ook wat kunstmatig licht hebt op je werkplek. Kies vooral voor licht wat helder, maar niet verblindend is. En zorg er ook voor dat het licht gericht is op de plek waar je werkt, en niet op je gezichtsveld.

De juiste vloer

In het thuiskantoor moet natuurlijk ook een goede vloer liggen. Niet alleen voor het esthetische aspect van de ruimte maar ook voor het comfort en de functionaliteit. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een goede vloer. Een populaire keuze is vinyl vloerbedekking. Dit is een duurzame, onderhoudsvriendelijke en geluiddempende vloer. Deze soort vloer is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor het past bij verschillende interieurstijlen. Naast vinyl zijn er ook nog andere opties, zoals laminaat, tapijt en hout.

Gerelateerd nieuws  7 tips voor sfeervolle badkamerverlichting

Hier vind je meer informatie over vinyl vloerbedekking.

Opbergruimte is essentieel

Om zo productief mogelijk te werken is het belangrijk dat het kantoor opgeruimd is. Om dit te doen zal er wat opbergruimte moeten zijn. Zo kun je al je kantoorbenodigdheden, documenten en andere materialen gordend houden. Maak gebruik van bureau-organizers en manden om je bureau netjes en overzichtelijk te houden. Een opgeruimd bureau helpt je beter te focussen op werk!

Lees ook Bereik de wereld met jouw verhaal! Je boek internationaal uitbrengen

thuiskantoor

De stijl van je thuiskantoor

Als je gaat beginnen met het inrichten van je kantoor zal je eerst wat inspiratie op moeten doen. Wij hebben wel een aantal ideeën voor je. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistisch en modern thuiskantoor. Dit straalt eenvoud en rust uit. Een strak design bureau in combinatie met een eenvoudige vinyl vloer zorgen voor het perfect minimalistische kantoor. Je kunt dit eventueel nog aankleden met een mooie lamp, of een kunstwerk aan de muur. Een andere stijl wat je aan je werkplek kunt geven is een rustgevende natuuroase. Deze creëer je door gebruik te maken van houten materialen, wat zorgt voor een organische sfeer. Verder kleed je dit aan met verschillende planten om wat groen in de ruimte te brengen. Een extraatje van planten in je kantoor, is dat deze extra zuurstof afgeven. Hierdoor zul je je dus ook beter kunnen concentreren. 

Ben je bezig met het inrichten van je tuin voor de zomer? Dan is deze blog interessant voor jou!

Meer in deze categorie

Welke WordPress plugins zijn aan te raden voor je website

|
Algemeen

De rol van webdesign in de moderne financiële dienstverlening

|
Algemeen

De perfecte party accessoire

|
Algemeen

Hoe kies je de juiste studiohoofdtelefoon voor mixen en masteren?

|
Algemeen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!