Een huis met een industrieel interieur is populairder dan ooit. Industriële meubelstukken zijn gemaakt van robuuste materialen, aardetinten en grove texturen. Maar niet alleen meubilair kan er industrieel uit zien, ook lampen, vloerkleden en andere accessoires kunnen je deze unieke look geven. Vaak wordt een industrieel interieur beschouwd als stoer. De kunst is om alles er stijlvol uit te laten zien en te laten matchen met elkaar.

Accessoires gebruiken

Een van de elementen die de meeste sfeer geven in een huis zijn lampen. Licht kan voor veel warmte en gezelligheid zorgen. Industriële lampen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of metaal. Dit laat de lamp er uitzien als een fabriekslamp. Zorg ervoor dat je niet te veel lampen gebruikt, anders wordt het te druk in de kamer.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van muurbekleding. Je kunt je muren eruit laten zien als beton of je kunt kiezen voor een stenen muur. Beide geven het industrie gevoel goed weer. Is het te lastig om je bestaande muur aan te passen? Overweeg dan eens behang met een print erop, zoals bakstenen.

Een opvallend item in iedere kamer zijn kasten. Met hun grote statuur kun je dit element er nog meer uit laten springen. Tegenwoordig zijn vooral zwarte metalen kasten erg populair. Deze stijl van kasten creëert een gevoel van modern, gemixt met industrieel. Vanwege de zwarte uitstraling zal de kast een van de eyecatchers van je woonkamer worden. En ze zijn altijd handig om veel spullen in op te kunnen bergen.

Ten slotte heb je nog kleine accessoires waarmee je de ‘’finishing touch’’ kunt bepalen. Deze gebruik je vooral om de kille sfeer wat op te vrolijken. Met kussens en tapijten kun je wat kleur toevoegen aan je industriële look.

Industriële stoelen

Als je nieuwe stoelen nodig hebt, dan kun je ook hier gaan voor een stoere uitstraling. Industriële stoelen zijn er in alle soorten en maten. De meeste hebben echter leuningen en poten die gemaakt zijn van metaal. Dit metaal is ook gewoon zichtbaar om die look te creëren. De metalen poten staan meestal schuin. Om je vloer te beschermen tegen deze schuine metalen poten, zijn er stoelpootdoppen die schuin staan. Deze schuine stoelpootdoppen zijn goedkoop in de aanschaf en beschermen zowel de vloer als de stoel tegen schade.

stoelpootdoppen schuin