Je wilt gaan rijlessen maar waar moet je eigenlijk allemaal op opletten?

12/01/2020
|
28
rijschool Landgraaf

Voor je begint met het nemen van rijlessen is het belangrijk dat je je een beetje oriënteert op de dingen die jij kunt verwachten. Het daarnaast ook belangrijk dat je voor jezelf een idee vormt wat jij verwacht van een rijschool en een rijles.

Voor je begint bij een rijschool zal je eerst jezelf eens goed moeten inlezen in de materie. Om je al dit werk te besparen hebben wij dit artikel voor je geschreven.

 De oriëntatie

Begin met het zoeken op internet naar rijscholen die rijopleidingen aanbieden bij jouw in de buurt. Zet deze voor jezelf allemaal op een rijtje. Bekijk daarna wat elke rijschool te bieden heeft. De meeste rijscholen bieden hetzelfde aan alleen gebruiken ze vaak andere worden om het te beschrijven op hun website. Kijk ook even naar de reviews die er te vinden zijn. Vergelijk deze dan ook met de andere reviews van de andere rijscholen. Een rijschool die vier reviews heeft is betrouwbaarder dan een rijschool met geen reviews. Een voorbeeld van een website van een rijschool is die van rijschool Landgraaf. Daarnaast kun je ook altijd advies vragen aan familie en vrienden over wat zij denken dat de beste rijschool is. Let wel op, jij bent uiteindelijk degene die er moet lessen. De keuze maak jij dus ook zelf uiteindelijk. Neem als extra zekerheid ook vooraf even een proefles om inzicht te krijgen in de werkwijze van de rijschool.

Gerelateerd nieuws  Welke elektrische auto past bij mij? 

De start

Wanneer je start met de rijlessen is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je gaat doen. Rijlessen bestaan namelijk altijd dezelfde opbouw. Je begint eerst voorzichtig met lessen en de eerste vaardigheden. Daarna zul jezelf gaan werken aan het behalen van het theorie certificaat. Na het behalen van het theorie certificaat kun jij de volgende stap zetten richting het behalen van de Tussen Tijdse Toets (TTT). Door het behalen van de TTT krijg jij vrijstelling voor de speciale verrichtingen met daarbij inbegrepen de voertuigkennis. Het wel of niet behalen van TTT is geen voorwaarde om op prakrijk examen te kunnen.

Laatste stap

De laatste stap die je zet in het proces is dat je uiteindelijk op gaat voor je rijexamen. Tijdens dit examen laat jij aan degene van het CBR zien dat jij de rijvaardigheid goed beheerst. De beloning voor het halen van het praktijk examen is je rijbewijs.

rijschool Landgraaf

Meer in deze categorie

Is het wrappen van je auto het geld waard?

|
Auto

Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto

Welke elektrische auto past bij mij? 

|
Auto
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!