Klein Curaçao een onbewoond eiland in de Cariben

10/03/2021
|
136
Klein Curaçao

Klein Curaçao is een juweel midden in de Caribische zee met haar hagelwitte stranden en de blauwste zee ter wereld! Klein Curaçao is een onbewoond eiland, zo'n 10 kilometer verwijderd van Curaçao, met een oppervlakte van slechts 3 vierkante kilometer.

Klein Curaçao is een rotsachtig eilandje je moet dus geen wuivende palmbomen of andere tropische planten verwachten. Het kleine eiland heeft enkel een aantal hutten en een oude verlaten vuurtoren, maar het is wel een prachtig eiland om te bezoeken vanwege haar prachtige stranden, azuurblauwe zee en haar mooie geschiedenis. In deze blog kan je enkele tips lezen wat je kan doen als je een bezoekje brengt aan klein Curaçao.

De prachtige oude vuurtoren van klein Curaçao

Als je Klein Curaçao nadert, is het eerste dat opvalt de grote oude vuurtoren. De vuurtoren is in 1850 gebouwd om schepen te waarschuwen dat er een eiland is. Klein Curaçao is een vlak eiland zonder heuvels of bebouwing, hierdoor zagen veel schepen het eiland niet of te laat waardoor er vaker schipbreuken hebben plaatsgevonden. De vuurtoren heeft er echter niet lang gestaan vanwege een orkaan die hem verwoest heeft. De vuurtoren is door de jaren heen twee keer opnieuw gebouwd, echter is die nu niet meer in gebruik en is het een toeristische trekpleister geworden.

Gerelateerd nieuws  Alles over sneeuwkettingen

De scheepswrakken van Klein Curaçao

Zoals eerder vernoemd hebben er op Klein Curaçao vaker schipbreuken plaatsgevonden. Aan de kust van Klein Curaçao liggen nog altijd een aantal boten die je kan bezoeken als je op het eiland bent. Er ligt nog een klein wrak van een Frans zeiljacht wat er in 2017 gestrand is en het eiland te laat had gezien en het niet meer kon ontwijken. Verder heb je ook nog het indrukwekkende wrak van de Maria Bianca Guidesman, een olietanker die in de jaren tachtig op Klein Curaçao is gestrand en nooit is weggehaald. Tegenwoordig trekt het indrukwekkende roestende schip toeristen aan

Snorkelen in Klein Curaçao

De blauwe zee en parelwitte stranden van Klein Curacao zijn perfect om te snorkelen. Tijdens het snorkelen aan het strand in Klein Curaçao kom je veel verschillende tropische vissen tegen en zelfs zeeschildpadden! Zeeschildpadden komen vaak voor aan de kust van klein Curaçao, dus als je daar gaat duiken hou vooral je ogen open voor dit prachtige uitzonderlijke dier.

Wil jij kleding importeren buiten de EU? Lees dan hier verder!

Meer in deze categorie

Een gids voor culinaire reizen

|
Vakantie

Vakantie in eigen land: Zuid-Limburg heeft schitterende locaties!

|
Vakantie

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie

De mooiste plekken in Zuid-Limburg

|
Vakantie
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!