Laat een erfenis jullie niet verdelen

11/12/2021
|
235
Erfenis verdelen

Voor veel mensen is het een dieptrieste zaak. Het overlijden van een vader of moeder kan heel veel leed met zich meebrengen. Voor je het weet zit je niet alleen met je eigen verdriet, maar ook nog met een hele rompslomp aan dingen die geregeld moeten worden. Denk hierbij aan een begrafenisondernemer, bloemen, muziek, kaarten, adressen van heel veel mensen, en ga zo maar door. Vaak blijf je met een ouder achter, of met een broer of zus. In het ergste geval ben je alleen.

Verdeling erfenis

Als je niet alleen bent, en alleen nog broers of zussen overhebt, dan moet je alles doen wat je kunt om te zorgen dat een erfenis jullie niet gaat verdelen. Bij een verdeling erfenis is het belangrijk dat jullie zelf bij elkaar blijven, omdat het alles is dat over is. Familie is belangrijk en een goede band houdt meer overeind dan je in eerste instantie doorhebt. Vooral emotionele zaken kunnen al snel meespelen, zoals de mantelzorg van de laatste maanden voor het overlijden. Dan kan een kind al snel vinden dat ze meer recht hebben op een groter gedeelte van de erfenis. Het kan dan ook slim zijn om bij verdeling erfenis een tussenpartij te regelen. Dit soort mediators zijn gespecialiseerd in het eerlijk verdelen van een erfenis, rekening houdend met de wil van de overleden persoon en de situatie in een familie.

Gerelateerd nieuws  Verkeersdoden in Nederland

Erfenis verdelen

Communicatie

Uiteindelijk komt het namelijk neer op communicatie. Toch is communicatie niet voor iedereen even makkelijk of vanzelfsprekend. Er kan een groot verschil zitten tussen de ene en de andere familie in communicatie. Echte open, eerlijke communicatie heeft namelijk heel veel te maken met het aan de kant zetten van angst en ego. Durf je eerlijk te zeggen wat je wilt en durf je eerlijk te zijn als je iets flink fout hebt gedaan?

Wensen van overledene

In het testament van een overledene kunnen meerdere dingen meespelen. Zo gaat het over wie jij als persoon bent geweest voor de overledene, hoe jullie band was, en wat je allemaal hebt gedaan met je leven (Zo zal iemand met een gokverslaving waarschijnlijk niet het grootste deel krijgen). Ook wie de erfenis het meeste nodig kan hebben kan meespelen, zoals een alleenstaande moeder met drie kinderen. Toch zal, ongeacht de mening van wie dan ook, een officieel testament van de betreffende persoon het meeste uitmaken.

Meer in deze categorie

Wat is een 13e maand?

|
Financieel

Hoe een uitvaart persoonlijk en betekenisvol maken

|
Diensten

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!