Lever je als bedrijf wel echt een goede klantenservice?

25/03/2021
|
33
nummerklantenservice.nl

Onlangs zijn er twee onderzoeken gedaan naar hoe klantgericht bedrijven zijn. Hier zijn opmerkelijke cijfers uit komen rollen. Om loyale klanten te krijgen, moet je natuurlijk een uitstekende klantenservice bieden voor ze. Uit het eerste onderzoek is naar voren gekomen dat slechts 30% van de 362 bedrijven hun bedrijfsprocessen zo georganiseerd hebben dat ze een uitstekende klantenervaring konden bieden. Dit onderzoek toonde nog iets belangrijkers: 80% van de bedrijven, die hebben meegedaan aan het onderzoek, dénkt uitstekende service te bieden. Hier tegenover staat dat slechts 8% van de klanten vindt dat die bedrijven uitstekende service krijgen. Het is voor bedrijven vrij lastig om een optimale klantenservice te bieden. Hieronder wat tips voor de beste klantenservice.

Beantwoord zoveel mogelijk vragen

Bedrijven die in de top tien staan met de beste klantenservice reageren gemiddeld binnen 2 uur op een vraag van een klant. De gemiddelde reactiesnelheid van andere bedrijven is 12 uur en 10 minuten. Binnen deze tijd wordt de vraag van een klant naar de juiste afdeling gestuurd en wordt de vraag behandeld. Het is aan te raden dat er een automatisch systeem bedacht wordt waardoor vragen sneller bij de juiste afdeling terecht komen en eerder beantwoord kunnen worden. Ook is het een must dat bedrijven problemen oplossen bij het eerste contact. Alle vragen worden volledig beantwoord. Als er dus een mail komt met meerdere vragen dan worden al deze vragen volledig beantwoord. Ook is het fijn voor de klant dat als ze een vraag stellen via de mail of via een contactformulier dat zij een ontvangstbevestiging ontvangen van het bedrijf waar ze de vraag aan hebben gesteld.

Gerelateerd nieuws  Er is niks vervelender dan je sleutel kwijtraken

Maak het ze makkelijk

Bedrijven die hoog scoren als bedrijf met een goede klantenservice, hebben hun e-mailadres duidelijk zichtbaar op hun website. Contact opnemen is voor klanten hierdoor een stuk makkelijker. Het kan ook zo zijn dat een bedrijf zijn telefoonnummer op de homepagina laat zien. Als een bedrijf zijn e-mailadres laat zien dan zorgt dit ook voor vertrouwen: het bedrijf laat zien dat ze niet bang zijn om contact te hebben met hun klanten. Mocht het toch zo zijn dat een bedrijf waar jij contact mee wil opnemen zijn nummer niet laat zien op hun website, dan kan je op de site van nummerklantenservice.nl het nummer vinden.

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!