Met je bakfiets vol pakketjes rondcrossen of je logistiek uitbesteden?

03/02/2021
|
37
fulfilment

Je bent onlangs een eigen webshop begonnen en de zaken gaan goed. In het begin ging het mondjesmaat, maar inmiddels vliegt pakketje na pakketje als de Millenium Falcon in hyperdrive de deur uit.

Nu de orders je om de oren vliegen zul je moeten nadenken over hoe je de bestellingen het meest efficiënt kunt laten bezorgen bij de klant. Je kunt natuurlijk een mooie bakfiets of e-bike aanschaffen, maar deze zul je al snel ontgroeien. Je zult binnen de kortste keren je handen vol hebben aan het verzenden van pakketten, voorraden bijwerken en het verwerken van retouren. Dit kun je allemaal in-house regelen, maar de mogelijkheid is er ook om de logistiek uit te laten besteden aan een partij die zich hier in specialiseert, dit wordt ook wel fulfilment genoemd.

Al je besluit dit in-house op te lossen heb je een eigen warehouse nodig en tenminste één loonslaaf die zijn leven wijd aan orders picken, producten inpakken en het bouwen van scheve torens van pakketjes op houten pallets. Daarbij komt nog een stuk voorraadbeheer en het verwerken van ladingen retouren. Op het einde van de werkdag zullen de verzamelde orders in de vorm van kartonnen pakketten nog naar een nabij gelegen post punt gebracht moeten worden.

Gerelateerd nieuws  Wat is Ripple nu precies?

Al deze activiteiten kunnen ook door middel van fulfilment extern geregeld worden. De gehele webshop logistiek word dan uitbesteed, zo heb je er verder geen omkijken meer naar. Of je er nu voor kiest om je eigen warehouse te runnen of dit extern te laten regelen, het blijft een essentiële zaak om de logistiek van je bedrijf op orde te hebben!

fulfilment

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

De geschiedenis van de Taxi

|
Transport, Vervoer
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!