Milieubewust achter het stuur

rijschool Oegstgeest

Naast goede instructies om jouw rijbewijs te halen. Krijg je bij rijschool Oegstgeest ook veel uitleg hoe je milieubewust achter het stuur kunt zitten. Er zijn namelijk veel tips en trick om te kunnen genieten van de vrijheid, terwijl je ook kijkt naar de effecten op het milieu. Het voordeel wat je hierbij ook meekrijgt, het helpt ook in jouw eigen portemonnee. Daarnaast zal je ook rustiger en meer ontspannen achter het stuur zitten.

Hard rijden geeft weinig tijd winst

Zeker wanneer je op tijd staat en het gevoel hebt dat je te laat zal komen, heb je vaak de neiging om harder te rijden. Naast dat dit gevaarlijker is voor je rijgedrag, kost dit ook meer geld met brandstof en onderhoud aan de auto. Je zal namelijk meer brandstof verbruiken en de kans is groter dat de auto eerder kapot kan gaan. Het zijn namelijk veel bewegende onderdelen die door een drukker rijgedrag eerder kapot kunnen gaan. Dit zijn allemaal extra kosten wat het auto rijden alleen maar duurder zal maken. Plus dat je op korte afstanden niet veel tijd winst maakt alleen maar meer gestrest op de locatie arriveert. Met dit inzicht kun je ervan uit gaan dat het belangrijk is om een goede planning te hebben. En vooral dat je altijd op tijd vertrekt om op tijd te arriveren.

Gerelateerd nieuws  De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

Ontspannen rijden geeft rust in jezelf

Door meer ontspannen te rijden zal je naast geld besparen ook meer rust hebben in je leven. Je zal minder gestrest zijn en daardoor meer rust hebben. Vanuit die rust zal je meer overzicht hebben tijdens het rijden. En ook tijdens het de studie of het werk. Als je namelijk al aan komt door snel en druk te rijden, zal dit invloed hebben op je studie en werk. De kans is dan groter dat je minder goed kan concentreren en dingen over het hoofd ziet. Hierdoor zal je sneller fouten maken en ook ongelukken veroorzaken. Dus door rustig te rijden zorg je goed voor jezelf, je portemonnee en het milieu. Allemaal best belangrijke punten om over na te denken wanneer je jouw eigen eerste auto gaat kopen.

rijschool Oegstgeest

 

Meer in deze categorie

Is het wrappen van je auto het geld waard?

|
Auto

De vervoerder kiezen voor het verzenden van pakketten

|
Transport

Van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze tips

|
Auto

De nieuwe Kia Niro komt dit jaar uit: wat kun je ermee doen?

|
Auto
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!