Motorolie bijvullen

28/08/2020
|
46
prijs olie

Zelf olie bijvullen is meestal gemakkelijk. Het is echter niet altijd precies bekend hoe het precies moet, al is dit voor uw auto erg belangrijk. Olie bijvullen is een van de dingen bij auto-onderhoud, u kunt het eenvoudig zelf doen. Lees hier meer over het bijvullen van de olie, het controleren van het oliepeil en het voorkomen van schade aan de auto.

prijs olie

Waarom heb je olie nodig?

Beantwoord eerst een belangrijke vraag: waarom heb ik eigenlijk motorolie nodig? Motorolie heeft meerdere functies. Motorolie kan zorgen voor een soepele rotatie van alle draaiende onderdelen in de motor. Door het gebruik van olie kan schade tussen verschillende draaiende onderdelen worden voorkomen. De zuiger beweegt op en neer in de cilinder. Als deze beweging niet wordt beschermd door olie, zullen de zuiger en cilinder sneller breken. Ook de tandwielen in de motor moeten worden gesmeerd. Gebeurt dit niet, dan schakelen de versnellingen elkaar om, waardoor de motor direct gaat draaien. Als het rode olielampje gaat branden is het aan te raden direct te tanken. Het is ook verstandig om één liter en één fles Mobil 1 olie mee te nemen in de auto.

Gerelateerd nieuws  Algemene informatie over goud

Te weinig olie? Voeg dan olie toe

Te weinig olie is niet goed voor uw auto en te veel olie is niet goed. Als er te veel olie is, zal de motor niet snel crashen, maar zal de motor olie lekken. De motor kan ook vastlopen door te veel olie. Het is dus handig om verstandig om te gaan met olie, aangezien de prijs olie ook niet erg goedkoop is.

Controleer het oliepeil

Meet eerst de olie. Let op een aantal zaken voordat u met de meting begint. De eerste is dat uw auto op een horizontaal oppervlak staat. Als de auto gekanteld is, kan de verkeerde waarde op de peilstok te zien zijn. Ook het moment van peilen is belangrijk. Als je de tijd controleert waarop je net bent begonnen te rijden, is de olie nog steeds heet en nog steeds aanwezig in de hele motor. Hierdoor kan het niveau een lagere waarde aangeven. We raden u aan om minimaal 10 minuten te wachten en vervolgens het oliepeil te controleren, zodat de olie zich weer in het carter kan afzetten.

Meer in deze categorie

Waarin ga je jouw geld investeren? 

|
Financieel

Laat een erfenis jullie niet verdelen

|
Diensten, Financieel

Wanneer ga jij jouw boekhouding uitbesteden? 

|
Bedrijf, Belasting

Een boekhouder in Limburg inhuren

|
Financieel, Werk
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!