Natuurlijke haarverzorging door te borstelen

15/09/2021
|
30
lichaamsborstel

Door 100 keer per dag je haren met een borstel te streken, zorg je voor de optimale verzorging voor de haarbodem en onze haren zelf. De hoofdhuid is rijk aan klieren. Zo bevat het 200 zweetklieren per vierkante centimeter en ongeveer 100.000 talgklieren. De borstelstreken zorgen voor een lekkere massage van de hoofdhuid. Ze zorgen samen met de 3x3 haardruppels voor een goede bloedcirculatie en daarmee de reiniging en de regeneratie van de haarbodem en de haargroei. Daarnaast verdelen ze de talg over de hoofdhuid en in het haar. Een goede verzorging van de hoofdhuid en het haar.

Borstels voor droog en nat te borstelen

Hand- en nagelborstel

Voeten worden in de natuurgeneeskunde ook wel onze ‘hulp nieren’ genoemd. Maar niet alleen via de voeten, ook door de handen kan ons lichaam op een fijne manier worden ontlast. Om van deze uitscheidingsfunctie gebruik te kunnen maken is het goed om de hand-, voet- en nagelborstelingen op een intensieve manier uit te voeren.

Gezichtsborstel

Wanneer je je huid wilt reinigen met een reinigingsgel, dan kun je het beste gebruik maken van een gezichtsborstel. Je kunt het beste een gezichtsborstel gebruiken je huid diepgaand te kunnen reinigen. Hierdoor kun je diepliggende puistjes en ontstekingen aanpakken. Dit lukt niet wanneer je de reinigingsgel met je handen aanbrengt in je gezicht.

Cosmeticaborstel

Deze borstel wordt gebruikt wanneer je een gevoelige huid hebt. Door de zachte haren kun je verzorgingsproducten op een fijne manier op je huid aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je huid niet verder geïrriteerd raakt.

Bad borstel

Dit is een borstel die onder de douche wordt gebruikt. De borstel heeft een lange steel, waardoor je beter op sommige plekken van je lichaam komt met wassen. Zo kun je makkelijker bij je rug, onderbenen of voeten komen. Dit werkt goed als verlenging van je arm, dat is ideaal voor oudere mensen.

Gerelateerd nieuws  Samen zwanger zijn

Lichaamsborstel

Deze borstel kun je gebruiken om je huid weer te laten stralen als nooit tevoren. Met de lichaamsborstel verwijder je alle dode huidcellen van jouw lichaam, waardoor je huid weer een mooie glans krijgt. Het gebruik van de zachte lichaamsborstel zorgt voor een goede bloedcirculatie in de huid, met als resultaat een super schonen en zachte huid.

Alleen voor droge borstelingen

Energieborstel

De energieborstel bevat speciale haren, om je huid te verzorgen. De speciale borstel zorgt voor een fijn tintelend gevoel van de huid. Het regelmatig borstelen van de huid zorgt voor een goed doorbloede en soepele huid in haar functie als uitscheidingsorgaan.

Professionele massageborstel

Door je huid te masseren met een borstel, zorg je ervoor dat je huid sterker en elastischer wordt. De huid wordt egaler en gevoed. Droog haar voorkomt het probleem dat er haartjes ingroeien. Droog borstelen reinigt de poriën van de huid en helpt het lichaam van giftige stoffen te reinigen.

Haarborstel

De haarborstel zorgt er dus voor dat je haren op een goede manier worden verzorgd. Wanneer je je haren goed wilt verzorgen zou je dit dagelijks moeten doen. Door je haren te borstelen worden de haarbodem en de haren goed verzorgd. Daarnaast geeft de haarborstel een fijne massage aan je hoofdhuid.

 

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!