Omgaan met een angststoornis

05/05/2022
|
48
emdr sessie

Angst is iets dat iedereen wel eens ervaart, het is namelijk een hele normale menselijke emotie. Je kunt angst ervaren als je iemand moet confronteren of als je examen moet afleggen. Echter zijn angststoornissen ander. We spreken nu over angststoornissen zoals sociale angst, specifieke fobieën, paniekstoornis en gegeneraliseerde angststoornis. Angststoornissen belemmeren iemands vermogen om normaal te leven, mensen met angststoornissen ervaren constant angst en dit kan ze wel degelijk verlammen.

Angststoornissen kunnen gedeeltelijk worden geërfd, maar kunnen ook worden veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen of bepaalde omgevingsfactoren.

Mindfulness

Mindfulness is een goede oefeningen voor mensen met angststoornissen. Door mindfulness te beoefenen oefen jij alleen bezig te zijn met wat je ruikt en proeft en doet maar niet me wat er allemaal in je hoofd omgaat. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn voor iemand met angststoornis, maar door mindfulness consequent te beoefenen kun jij je gedachtes leren beheersen.

Naast mindfulness zijn meditatie en yoga ook goede oefeningen om tot rust te komen. Dit kan ervoor zorgen dat jij even afschakelt van alle gedachtes en angsten en door ook dit regelmatig te doen kun jij steeds gemakkelijker je innerlijke rust vinden.

Gerelateerd nieuws  Hoe belangrijk is slaap voor het lichaam?

emdr sessie

EMDR sessie tegen angststoornis

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization Reprocessing, en is een kortdurende therapie dat 8 stappen volgt, waarvan bewezen is dat het onder andere angst verlicht. Met een EMDR sessie kunnen vele vormen van angst zoals, fobie, prestatie, paniekaanvallen, OCS en sociale angst, behandeld worden.

Hoe het werkt Eye Movement Desensitization Reprocessing?

Tijdens de eerste sessie kan het zijn dat de therapeut je wat meditatie of mindfulness oefeningen zal geven, het kunnen ook yoga of ontspanningsoefeningen zijn. Dit zal als aanvulling zijn op de EMDR sessie.

Het kan soms voorkomen dat de therapeut medicatie voorstelt om directe symptomen te verlichten. EMDR zal er voor zorgen dat er voor langdurige verlichting wordt gezorgd en het algehele probleem verdwijnt. Er zal een effectief behandelplan worden opgesteld uniek voor jou.

EMDR bestaat uit acht stappen, maar het kan ook zijn dat er nog een vroege behandeling plaats zal vinden. De behandelingen zijn uniek maar bij EMDR worden wel protocol en richtlijnen gevolgd.

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby

Wat zijn de psychische gevolgen van seksueel misbruik?

|
Gezondheid

Hoe werkt een laserbehandeling?

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!