Ongewenst bezoek

21/04/2020
|
84

In Nederland wordt het steeds erger, de inbrekers. Als je in de nacht lekker ligt te slapen, zit je er niet op te wachten dat je ongewenst bezoek krijgt.  Tegenwoordig weten ze genoeg trucjes om erachter te komen of je thuis bent of niet. Ook worden de manieren om je huis binnen te komen steeds sluwer en slimmer. Ze leggen een stokje voor je deur en als die niet verplaatst is, weten ze dat je niet thuis bent. Of ze sturen iemand met bijvoorbeeld een collecte bus of een hesje van een bedrijf. Als niemand open doet weten ze dat ze binnen kunnen komen.

Slotenmaker

Wat kun je doen tegen inbrekers

Woon bewust: Ben bewust van de handelingen die je uitvoert of nalaat. Een vuilnisbak in de tuin biedt inbrekers een klimmogelijkheid. Goede sloten op je deuren laten zetten door een slotenspecialist helpen, maar niet als je een raam open laat. Neem ook inbraakveilig glas. Goed hang en sluitwerk helpt niet als een inbreker gewoon je raam inslaat of met een steen ingooit. Vertrouw niet op normaal dubbel glas of het lawaai dat de ruit inslaan veroorzaakt. Sleutels niet aan de binnenkant van je deur laten zitten en niet op een "geheime" plek verstoppen, inbrekers kennen al deze plekken. Dan kun je de sleutel net zo goed op de deur laten steken. Zorg voor goede verlichting rondom je woning. Omstanders hebben meer zicht op je huis en licht schrikt inbrekers af, omdat ze beter en herkenbaar gezien kunnen worden. Inbrekers zijn als de dood voor honden. Dit komt doordat ze kunnen blaffen of de inbreker aanvallen. Een waarschuwingsbord ophangen met “pas op voor de hond” kan al helpen, daadwerkelijk een hond nemen nog meer.

Gerelateerd nieuws  Buitenspelen is leuk

 

 

Inbraak in Oorlogsmuseum

Het oorlogsmuseum in beek is afgelopen augustus een slachtoffer geworden van een inbraak. De inbrekers hebben volgens zijn eigen zeggen het hart uit het museum gestolen. De eigenaar weet niet of hij nog verder met het museum kan en hij is er kapot van. Voor de zekerheid heeft hij alle sloten laten vervangen door een slotenmaker in Beek. Ook heeft hij camera’s laten ophangen.

Meer in deze categorie

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

De opkomende vloertrends

|
Wonen

Zo bereid je je huisdieren voor op de verhuizing

|
Wonen

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!