Problemen in je relatie

Relatietherapie

Wanneer je in een relatie zit kan het nog wel eens voorkomen dat er iets niet goed zit. De verbinding tussen jou en je partner lijkt te haperen. Je kan iets te kort komen of het gevoel is er niet meer. Na een tijdje in een relatie kunnen er meningsverschillen, discussies en zelfs ruzies ontstaan. Het zou zonde zijn als een van deze redenen het einde zou betekenen van de relatie, maar dat hoeft niet zo te zijn. Relatieproblemen zijn op te lossen, door professionele hulp kan je relatie gered worden.

Relatietherapie

Relatietherapie kan de oplossing zijn tot jullie problemen. Sommige mensen schrikken van het woord, of vinden relatietherapie maar niks. “Waarom therapie, dan kunnen we er net zo goed meteen een punt achter zetten” is hoe veel mensen er over denken. Als je echt wilt vechten voor je partner, is het verstandig om relatietherapie te overwegen. Het doel van relatietherapie is om partners dichter met elkaar te verbinden, die vonk die in het begin er nog was, het herstellen van de liefde. Relatietherapie is zinvol wanneer je geen emotionele verbinding meer met elkaar voelt, wanneer behoeftes niet meer geuit worden en je frustraties gaan oplopen, de romantiek weg is of wanneer er veel ruzies zijn.

Gerelateerd nieuws  Afvallen met een koolhydraatarm dieet

Zelf oplossen

Als je nou écht niet achter het idee van relatietherapie staat zou je zelf ook dingen kunnen proberen om je relatie te redden. Je begint met het er over hebben met je partner of jullie beide nog wel moeite willen doen. Als dat niet het geval is, dan raad ik toch een relatietherapeut aan. Je zou een tijdje afstand kunnen nemen van elkaar, zodat je de negatieven gedachtes even kunt los laten. Zoek steun bij je familie en je vrienden, je hebt op deze momenten comfort nodig en die haal je het beste bij andere die van jou houden.  Als je er klaar voor bent, kunnen jullie elkaar weer zien. Je bespreekt hoe je je voelt en jou partner uit ook zijn gevoelens. Haal geen oude koeien uit de sloot, erken je fouten en stel een gezamenlijke visie.

Meer in deze categorie

Wat kun je zelf doen bij een badkamer renovatie?

|
Wonen

5 Veelvoorkomende problemen met borstvoeding

|
Gezondheid

Werken aan je gezondheid? Ga lekker fietsen!

|
Gezondheid, Health

Je vakantiewoning niet leeg laten staan?

|
Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!