Wanneer je oude spullen hebt die je kwijt wilt, kun je ze natuurlijk weggooien en bij het grofvuil in Haarlem zetten. Maar je kunt er ook iets beters mee doen. Heb je bijvoorbeeld de volgende opties al overwogen?

Opknappen

Als het om oude meubels gaat, bijvoorbeeld een bank of stoel hoef je hem niet meteen weg te doen, zelfs niet als je er op uitgekeken bent. Je kunt er ook voor kiezen om het meubel op te laten knappen. Zeker als het een erfstuk is, moet je er nog eens over nadenken of je het écht thuishoort bij het grofvuil in Haarlem. Met een opknapbeurt zoals een nieuwe kleur of nieuwe bekleding zien je oude keukenstoelen er meteen een stuk frisser uit. Is er echt iets kapot, dan kun je er ook voor kiezen om dat onderdeel te vervangen. Of doe het juist anders: als iets versleten is en er zijn nog een paar onderdelen gebruiken, kun je deze er eerst vanaf halen en hergebruiken.

Grofvuil Haarlem

Verkopen

Als je meubels nog in goede staat zijn, kun je ze ook verkopen. Je kunt ze aanbieden op een website als marktplaats of op sociale media. Je zult versteld staan van de hoeveelheid mensen die pagina’s afstruinen voor tweedehands spulletjes. Je scoort goed als je écht retro items hebt of juist meubels van slechts een paar jaar oud maar waar je toch van af wilt. Ga je voor de volledige beleving? Dan kun je ook kijken of je op een vlooienmarkt je spullen kwijt kunt. Hierbij heb je ook meteen de mogelijkheid om wat meer over je spullen te vertellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om iets in te leveren bij een tweedehands winkel.

Lees ook:  Wat gebeurt er met jouw grofvuil?

Goed doel of bij grofvuil Haarlem

Voordat je iets bij het grofvuil in Haarlem zet, kun je ook bedenken of je er iets goed mee zou kunnen doen. Je zou enkele spullen kunnen doneren aan een organisatie die mensen helpt die het niet breed hebben. Je kunt ook informeren of de plaatselijke verenigingen er iets mee kunnen. Misschien past jouw oude bank wel in het honk van de scouting of kan de voetbalvereniging nog wel een aantal stoelen gebruiken.