Van huren naar een koopwoning

06/09/2021
|
30
hypotheek almere

Ga je verhuizen van een huur- naar een koopwoning? Of ben je op zoek naar je eerste woning? Dan komen er buiten het bezichtigen van woningen veel zaken bij kijken die nieuw voor je zijn. Weet je niet waar je moet beginnen of zie je door het bomen het bos niet meer? In deze blog lees je een handig overzicht van alles wat  je moet regelen.

Het regelen van een hypotheek in Almere

Het belangrijkste is het aanvragen van een hypotheek. Ben jij op zoek naar een hypotheek in Almere? Dan is het handig om een afspraak te maken bij een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan je advies geven over welke hypotheek het best bij jouw wensen en behoeften past. Vanaf het moment dat je een huis hebt gekocht heb je recht op hypotheekrenteaftrek. De rente die je dan betaalt over de hypotheek mag je aftrekken van je inkomen waarover je belasting moet betalen. Dit zorgt ervoor dat je belastbare inkomen dus lager is en je geld terugkrijgt van de belasting. Daarnaast moet je meestal 2% van het totaalbedrag overdrachtsbelasting betalen en rekening houden met lokale belastingen zoals rioolheffing, afvalstoffenheffing en waterschapsbelasting. Kortom het is meer dan alleen het regelen van een hypotheek.

Gerelateerd nieuws  Je bank schoonmaken

Checklist

Er zijn ook een aantal kleine belangrijke dingen die je niet moet vergeten als je gaat verhuizen. Zo moet je de verhuizing doorgeven aan de gemeente, je nieuwe woonadres is dan meteen bekend bij meerdere instanties. Regel je gas, water en elektra en geef op tijd door aan je internet- en/of televisieprovider dat je gaat verhuizen. Net zoals de inboedelverzekering, blijf wel bij dezelfde verzekeraar zodat je geen discussie krijgt over eventuele schade. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat je verzekert bent tegen brand en waterschade, wanneer je een appartement koopt is het niet nodig want dan draag je al bij via de VVE. Kijk ook goed naar je huidige zorgverzekeraar of alle ziekenhuizen, tandartsen en fysio’s in je nieuwe omgeving vergoed worden.

 

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!