Waarin te investeren?

04/07/2021
|
341
carnival stock

Waar moet ik met mijn geld naartoe? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. Geld wegzetten op een bank kost alleen maar geld. Het zoek naar alternatieven is dus broodnodig.

Een investering in aandelen

Bij het zoeken naar alternatieven kom je al vrij snel uit bij aandelen. Door te investeren in aandelen kun je geld verdienen. Wanneer een aandeel voor een lage prijs wordt ingekocht en vervolgens voor een hogere prijs wordt verkocht dan maakt iemand winst. Deze winst kan vervolgens weer gebruikt worden om nieuwe of extra aandelen te kopen. Het is allemaal niet zo makkelijk als het klinkt overigens. Anders was iedereen al lang miljonair. Naast dat je winst kunt maken kun je uiteraard ook geld verliezen als het omgekeerde gebeurd. Daarnaast is het ook zo men op sommige aandelen ook dividend ontvangt. Dividend is een stukje van de winst van een bedrijf wat vervolgens wordt gedeeld met de aandeelhouders. Aandeelhouders zijn de mensen die een stukje van het bedrijf hebben gekocht. In sommige bedrijven hebben deze aandeelhouders een stem die bepaald wat er uiteindelijk met het bedrijf gebeurd. Een voorbeeld een aandeel is carnival stock. Het aandeel carnival stock is van bedrijf dat wereldwijde cruisevakanties aanbiedt.

Gerelateerd nieuws  Als buitenlandse student wennen aan Nederland

Een investering in vastgoed

Een ander alternatief is vastgoed. Het risico van vastgoed is lager dan bij aandelen. Een huis of een bedrijfspand verliest nu niet zo snel haar waarde. Tenzij er natuurlijk een brand is ofzo. Door een huis te kopen wordt het geld omgezet in een fysiek iets met waarde. Door een stijging van de huizenprijzen kan het huis vervolgens weer met winst verkocht worden. Daarnaast kan er ook gevraagd worden, door het huis te verhuren. Deze huur kan gezien worden als een soort rente op het geld dat je in het huis gestopt hebt. Belangrijk om te weten is dat voor investeringen en verhuur van vastgoed verschillende regels gelden.

Goud en zilver

Een derde alternatief is een investering in goud of zilver. Deze vormen van waarde zijn al vele honderden jaren bekend. Er wordt meestal in goud en zilver geïnvesteerd als tegenpool voor inflatie. De waarde van goud en zilver stijgt over het algemeen namelijk mee met de inflatie. Dit betekent dat het goud dus in principe meer geld waard wordt. Een prima alternatief met een laag risico dus.

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin

Hoe kan ik IT-personeel recruiten?

|
Bedrijf, Diensten
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!