Wat doe je in een persoonlijk voedingsschema? 2 tips voor een gezond dieet

06/06/2021
|
177
persoonlijk voedingsschema

Of je nu probeert om af te vallen, aan te komen of je huidige gewicht te behouden. Je begint met het samenstellen van een persoonlijk voedingsschema. Maar als je net begint met diëten, is het moeilijk om te weten welke voeding je in dit dieet moet doen. Hier vind je 2 tips die jij kan gebruiken om je eigen dieet op te stellen.

Drink veel water en geen alcohol

Je hebt vast wel eens gehoord dat het noodzakelijk is voor het menselijke lichaam om zo’n 1,5 tot 2 liter vocht per dag binnen te krijgen. Dit is ook echt waar als je snel wilt afvallen. Dit komt omdat water de maag goed vult, waardoor je minder plek hebt voor eten bij de maaltijd. Daarnaast is veel vocht goed voor urineproductie en daarmee het stimuleren van de afvoer van afvalstoffen. Als je normaal kraanwater niet tot jouw smaak vindt, kan je altijd een smaakje toevoegen door middel van munt, komkommer, citroen of gember. Het drinken van thee is ook een goede bron van vocht. Probeer suikerrijke dranken zoals frisdrank en vruchtensap te vermijden, omdat dit juist veel lege calorieën bevat.

Gerelateerd nieuws  De voor- en nadelen van eiwitshakes

Bij het drinken van genoeg vocht, is het belangrijk dat je veel water drinkt en geen alcohol. Alcoholische dranken bevatten namelijk ook veel calorieën en zijn over het algemeen niet gezond. Daarnaast neemt alcohol de remming weg, waardoor je geneigd bent om meer te eten. Laat dit dus weg als je jouw persoonlijk voedingsschema samenstelt. Als je het toch moeilijk vindt om een borreltje te laten staan, dan kan je ook jouw alcoholgebruik beperken. Over het algemeen wordt aangeraden om niet meer dan twee drankjes te drinken per dag.

Eet veel groenten

Van groenten kun je nooit te veel eten, omdat ze nauwelijks calorieën bevatten en daarnaast bomvol zitten met vitamines, mineralen en vezels. Vezels kunnen vooral helpen bij een afvaldieet, omdat vezels langzamer verteren dan andere voedingsstoffen. Hierdoor heb je minder snel honger en zal je dus minder eten. Om al deze stoffen voldoende binnen te krijgen, is het belangrijk om minimaal 250 gram groenten per dag te eten. Natuurlijk is het ook aan te raden om meer dan dit te verwerken in jouw persoonlijk voedingsschema.

 

persoonlijk voedingsschema

Meer in deze categorie

5 Veelvoorkomende problemen met borstvoeding

|
Gezondheid

Producten die je echt moet hebben in jouw keuken

|
Eten

Werken aan je gezondheid? Ga lekker fietsen!

|
Gezondheid, Health

Welke wijn past goed bij een risotto?

|
Eten
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!