Wat gebeurt er met jouw grofvuil?

11/03/2022
|
117
Grofvuil Dordrecht

Er komt een moment een je leven wanneer je genoeg hebt van die bank of van die eettafel. Soms kun je ze nog verkopen via een tweedehandswebsite, maar soms zijn ze zo versleten dat je er eigenlijk niks meer van kan maken en niks meer voor kunt vragen. Wanneer je zo’n geval hebt kun je nog een paar dingen doen. Je kunt het voor niks op een tweedehandswebsite zetten, mochten er mensen zijn die niet genoeg geld hebben voor een meubelstuk, kun je hun misschien nog heel blij maken! Of je laat het meubelstuk ophalen voor het grofvuil, dan word het meteen van de aardbol gehaald!

 

Waar jouw grofvuil heen gaat

Wanneer je bank, tafel of ander meubelstuk in die grofvuilcontainer belandt is het maar de vraag waar dat heen gaat. Als get grofvuil verzameld wordt zoals bij grofvuil Dordrecht, wordt het meubelstuk geïnspecteerd op materiaal. Meestal kan het meubelstuk nog gerecycled worden, dat is toch top! Deze materialen die nog gerecycled kunnen worden, worden naar een recyclebedrijf gebracht waar de materialen een nieuw leven krijgen. De rest van het meubelstuk wordt verbrand in en afvalenergiecentrale met een bron van energieterugwinning.

Gerelateerd nieuws  Wat zijn de voordelen van wonen in Brunssum?

 

Geef je grofvuil zelf een nieuw leven!

Ben je er nog niet klaar voor om je tafel in die grofvuilcontainer te zien liggen? Je kan je oude meubelstuk een nieuw leven geven! Het is vrij simpel en je kunt zelf je eigen ideeën toepassen. Voordat je ermee begint, is het belangrijk om te weten hoe je meubelstuk gemaakt is. Welk materiaal? Welke stof? Welke verf? Bij een tafel bijvoorbeeld kan je het beste beginnen met het schuren van de gehele tafel. Zo schuur je de oude verf er af en kan je er een ander kleurtje overheen gooien. Na het verven kan je details toevoegen zoals gouden accenten bijvoorbeeld. Als laatste een laagje vernis erover, en je tafel is zo goed als nieuw én uniek!

Meer in deze categorie

Hoe een uitvaart persoonlijk en betekenisvol maken

|
Diensten

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

Duurzaamheid in asbestbeheer

|
Huis en tuin

7 tips voor sfeervolle badkamerverlichting

|
Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!