Wat gebeurt er met jouw grofvuil?

11/03/2022
|
48
Grofvuil Dordrecht

Er komt een moment een je leven wanneer je genoeg hebt van die bank of van die eettafel. Soms kun je ze nog verkopen via een tweedehandswebsite, maar soms zijn ze zo versleten dat je er eigenlijk niks meer van kan maken en niks meer voor kunt vragen. Wanneer je zo’n geval hebt kun je nog een paar dingen doen. Je kunt het voor niks op een tweedehandswebsite zetten, mochten er mensen zijn die niet genoeg geld hebben voor een meubelstuk, kun je hun misschien nog heel blij maken! Of je laat het meubelstuk ophalen voor het grofvuil, dan word het meteen van de aardbol gehaald!

 

Waar jouw grofvuil heen gaat

Wanneer je bank, tafel of ander meubelstuk in die grofvuilcontainer belandt is het maar de vraag waar dat heen gaat. Als get grofvuil verzameld wordt zoals bij grofvuil Dordrecht, wordt het meubelstuk geïnspecteerd op materiaal. Meestal kan het meubelstuk nog gerecycled worden, dat is toch top! Deze materialen die nog gerecycled kunnen worden, worden naar een recyclebedrijf gebracht waar de materialen een nieuw leven krijgen. De rest van het meubelstuk wordt verbrand in en afvalenergiecentrale met een bron van energieterugwinning.

Gerelateerd nieuws  Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

 

Geef je grofvuil zelf een nieuw leven!

Ben je er nog niet klaar voor om je tafel in die grofvuilcontainer te zien liggen? Je kan je oude meubelstuk een nieuw leven geven! Het is vrij simpel en je kunt zelf je eigen ideeën toepassen. Voordat je ermee begint, is het belangrijk om te weten hoe je meubelstuk gemaakt is. Welk materiaal? Welke stof? Welke verf? Bij een tafel bijvoorbeeld kan je het beste beginnen met het schuren van de gehele tafel. Zo schuur je de oude verf er af en kan je er een ander kleurtje overheen gooien. Na het verven kan je details toevoegen zoals gouden accenten bijvoorbeeld. Als laatste een laagje vernis erover, en je tafel is zo goed als nieuw én uniek!

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!