Wat is een cilinderslot?

26/02/2021
|
39
slotenmaker

Een cilinderslot is een veel gebruikt type slot dat in veel huizen gebruikt wordt. Het cilinderslot werd in de jaren ’80 en ’90 steeds populairder in Nederland. In deze beginfase was het slot echter nog niet zo betrouwbaar als tegenwoordig. Het cilinderslot is nog steeds het meest verkochte slot in Nederland. Dat komt omdat de techniek de laatste 40 jaar niet stil heeft gezeten. De sloten zijn nu stukken veiliger dan toendertijd. Alle problemen van toen zijn allang opgelost en nieuwe innovaties zijn toegepast. Zonder een sleutel kun je cilindersloten dan ook eigenlijk niet open maken. Alleen een erkende slotenmaker zal genoeg verstand hebben van cilindersloten om deze uiteindelijk open te krijgen.

De werking en voordelen van een cilinderslot

De naam zegt het eigenlijk al. Het mechanisme in een cilinderslot is een cilinder. Deze cilinder is uniek voor elk slot, zodat je de deur alleen met de juiste sleutel kunt openen. Met een soortgelijke sleutel krijg je wellicht een lichte beweging erin, maar open zal die niet gaan. Draaien is dan niet mogelijk.

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van één of meerdere cilindersloten. Dit herken je aan een ronde buis die in de deuren zijn geplaatst. Voor woonhuizen wordt er aangeraden om voor een dubbel cilinderslot te gaan. Dit is een slot waar je aan beide kanten de mogelijkheid hebt om een sleutel in te steken.

Gerelateerd nieuws  Snel en voordelig je rijbewijs halen

Het belangrijkste voordeel van een cilinderslot is optimale bescherming van je huis. Kies wel altijd voor gecertificeerde sloten met een keurmerk. Deze worden door de politie aangeraden. Sloten met een keurmerk zijn wel vaker duurder, maar dan ben je wel verzekerd van de beste kwaliteit. Daarnaast kun je makkelijk gedeeltes van het slot vervangen als iets kapot is. Zo hoef je niet het hele slot eruit te halen. Dit scheelt een hoop tijd en geld. Reparaties kun je het beste overlaten aan een erkend slotenmaker.

Een slotenmaker inhuren

Heb je weinig verstand van cilindersloten monteren of ben je op zoek naar keurmerk cilindersloten? Een erkend slotenmaker kan jou dan helpen met alle gerelateerde vragen over hang- en sluitwerk. Ook kan deze reparaties voor je uitvoeren en een inbraakpreventie check van je huis doen. Na controle en aanpassingen aan je huis ben je weer goed beveiligd.

slotenmaker

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Onmisbare woon-items voor een moderne woonkamer

|
Wonen

Een nieuwe bank aanschaffen, waar moet je op letten?

|
Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!