Wat is mesotherapie?

mesotherapie resultaten

Mesotherapie is een medische procedure die al meer dan 50 jaar wordt toegepast om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Mesotherapie werd in Frankrijk ontwikkeld en wordt nu over de hele wereld toegepast. Bij de behandeling worden verschillende natuurlijke ingrediënten rechtstreeks in de huid geïnjecteerd om cellulitis, verslapping van de huid en rimpels te verminderen.

Hoe werkt het?

Door middel van een injectie wordt koolstofdioxide in de huid gespoten. Dit stimuleert de doorbloeding. Hierdoor zal er collageen en elastine in de huid worden aangemaakt. Daardoor kan de huid zich sneller vernieuwen. Je lichaam is al bekend met koolstofdioxide, dus dit richt geen schade aan. Het kan toegepast worden voor de huid rondom de ogen, maar kan bijvoorbeeld ook toegepast worden bij haaruitval. Een cocktail van ingrediënten wordt dan onder de hoofdhuid geïnjecteerd. Deze korte en kleine injecties geven de haargroei een flinke impuls.

Mesotherapie in plaats van chirurgie

Naarmate je ouder wordt, zijn rimpels onvermijdelijk. Heb jij last van rimpels en wil je hier vanaf, maar wil je niet onder het mes? Dan is mesotherapie een laagdrempelige procedure om van rimpels, een doffe huid en slappe huid af te komen. Bij mesotherapie wordt de huid namelijk van binnenuit gestimuleerd. Ook is er geen specialistische nazorg nodig. Je kunt dezelfde dag nog je dagelijkse taken weer oppakken.

Gerelateerd nieuws  Hoe kun jij zorgen voor minder afval?

Mesotherapie resultaten

De mesotherapie resultaten zijn vrijwel meteen zichtbaar. De eerste dag zal door de doorbloeding de huid misschien iet wat rood kleuren, maar dit trekt meestal binnen een dag weg. Het resultaat is meteen een zichtbaar strakkere, jongere en frisse huid. Voor het beste resultaat zijn ongeveer zes behandelingen nodig. Dit geldt ook bij behandeling voor haaruitval. Bij mesotherapie voor haaruitval zijn er namelijk ongeveer zes tot acht behandelingen nodig om de natuurlijke haargroei weer op gang te krijgen.

Meer in deze categorie

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin

Welke spullen heb je nodig als je gaat backpacken?

|
Lifestyle & Hobby, Vakantie

Hoe kom je op voor jezelf?

|
Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!