Wat is Ripple nu precies?

10/12/2020
|
146
ripple nieuws

Ripple is een netwerk dat financiële instellingen over de hele wereld met elkaar verbindt en hen in staat stelt om supersnelle betalingen uit te voeren. Normaal duurt het enkele dagen om een internationale transactie af te ronden en vergt het veel tussenpersonen om de transactie uit te voeren. Ripple is dan ook meer een betalingsprotocol dan een crypto valuta. De valuta van Ripple heet XRP. Hiermee worden de transactiekosten op het Ripple netwerk mee verwerkt. XRP is een gecentraliseerde valuta en dus niet gedecentraliseerd zoals vele andere.

De potentie van Ripple

De XRP munt van Ripple is een van de bekendste crypto valuta’s in omloop. Na Bitcoin en Ethereum staat de Ripple munt op plek 3 als het gaat om marktkapitalisatie. Ook zijn er veel verhandelbare munten in de omloop van XRP, met meer dan 45 miljard munten. De prijs van Ripple is echter nog laag te noemen vergeleken met Bitcoin en Ethereum. Daar deze op respectievelijk 15.000 euro en 450 euro staan, bevindt de XRP munt zich rond de 45 cent. Dit maakt het een mooie optie om in te investeren. De prijs is zoveel lager omdat Ripple een gecentraliseerde valuta heeft en dus niet gezien wordt als een concurrent van Bitcoin. Daardoor blijft Ripple onverstoord door waarde schommelingen van Bitcoin. En waar Bitcoin door banken gezien wordt als een bedreiging, daar wordt Ripple juist omarmd. Dit komt omdat Ripple het huidige betalingssysteem wilt verbeteren, in plaats van deze compleet te vervangen. In de toekomst is het dus mogelijk dat de grootste banken ter wereld gebruik gaan maken van de services van Ripple. Alleen hierom is het al verleidelijk om geld in Ripple te investeren, de waarde van de XRP zal alleen nog maar gaan stijgen.

Gerelateerd nieuws  Er is niks vervelender dan je sleutel kwijtraken

Ripple nieuws

Wil je meer informatie over Ripple en hun XRP munt? Of heb je al geïnvesteerd in Ripple en wil je het laatste Ripple nieuws op de voet blijven volgen? Kijk dan eens op de website van CryptoBenelux. Hier vind je het laatste crypto nieuws van bijna alle valuta’s. Ook kun je toekomstige evenementen bekijken in de agenda.

ripple nieuws

Meer in deze categorie

Hoe een uitvaart persoonlijk en betekenisvol maken

|
Diensten

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!