Wat is vastgoedbeheer?

22/05/2020
|
90
Vastgoed

Bij vastgoedbeheer laat je een woning beheren door een vastgoedbeheerder. Een vastgoedbeheerder is als het ware een tussenpersoon die werkzaam is namens de eigenaar van de woning.  Er zijn verschillende vormen van vastgoedbeheer. Zo is er financieel beheer en technisch beheer. Wanneer je voor beide vormen van beheer kiest, wordt je compleet ontzorgd en heb je geen omkijken naar de woning. Personen schakelen een vastgoedbeheer in omdat ze er geen tijd voor hebben of niet dagelijks mee bezig willen zijn. Er zijn meer reden waarvoor mensen vastgoedbeheer inschakelen. Geen tijd hebben. Onvoldoende kennis van rechten en plichten omtrent verhuur en onderhoud. Geld besparen door het uitbesteden. Aansprakelijkheid voor de Opiumwet beperken. Vastgoedbeheer is een nevenzaak voor de eigenaar. Continuïteit zeker gesteld (ook tijdens vakanties bereikbaar). Voor Verenigingen van Eigenaren die een groot pand beheren.

Vastgoed

Soorten vastgoed beheer

Bij financieel vastgoedbeheer ontzorgt de vastgoedbeheer je bij alle administratieve zaken omtrent het pand. Denk hierbij aan het opstellen en innen van huurfacturen, bewaken van huurachterstanden en het doorvoeren van huurverhogingen. Het vastgoedbeheer verzorgt daarbij heel het incassotraject, zelfs tot aan de eventuele inschakeling van een gerechtsdeurwaarder. Bij technisch vastgoedbeheer ontzorgen wij je bij het onderhoud van de woning. Dit gaat verder dan alleen een lekkende kraan. Zeker bij grote wooncomplexen zijn er veel toeleveranciers waarmee servicecontracten onderhouden dienen te worden. Onder technisch beheer vallen zaken als brandveiligheid, onderhoud, facility management en energiemanagement. Uiteraard zorgt het vastgoedbeheer dat alles voldoet aan de juiste wet- en regelgeving.

Gerelateerd nieuws  Wat ga jij in de vakantie doen?

Vastgoed in het Heuvelland

In het Heuvelland staan vooral veel huizen en appartementen, de meeste zijn koop woningen. Je zou een koop woning kunnen kopen en deze gaan verhuren, nu zijn woningen in het Heuvelland relatief duur. Laat het pand altijd taxeren door een taxateur in het heuvelland. Wanneer je het huis in je bezit hebt, kun je kiezen tussen het vast verhuren van het huis of het verhuren als een verblijf voor toeristen. Dit kan een goede zet zijn, aangezien er veel toeristen in het Heuvelland zijn. Er is veel te beleven zoals mooie wandelingen door de natuur met adembenemend uitzicht. De bewoners van het Heuvelland zijn vriendelijk en houden van een praatje. Ze vertellen je vol trots over alle bezienswaardigheden in de buurt en hun eigen herinneringen.

Meer in deze categorie

Hoe belangrijk aangenaam wonen is voor je gezondheid

|
Wonen

De opkomende vloertrends

|
Wonen

Zo bereid je je huisdieren voor op de verhuizing

|
Wonen

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!