Wat je moet weten als online marketeer?

25/04/2022
|
41
google SEO

Online marketing is in de laatste jaren extreem veel veranderd en belangrijk geworden. Online marketing verschilt van sociale media tot het gebruiken van SEO om je doelen te bereiken. Toch kunnen deze nieuwe vormen van online marketing nogal intimiderend zijn. Misschien ben je pas net afgestudeerd en kom je allemaal dingen tegen die je eigenlijk nog niet kent. Hierom is het slim om toch mee te gaan met de allerlaatste online marketing trends zodat je echt een goede indruk kan maken op je sollicitatie gesprek.

Affiliate marketing

Een begrip dat de laatste jaren steeds bekender online is geworden is affiliate marketing. Affiliate marketing betekent dat jij er voor zorgt dat mensen via jouw website of platform een product aanschaffen bij een derde partij. Zo krijg jij bijvoorbeeld tien procent van de opbrengst per aankoop. Dit is perfect voor mensen die online blogs schrijven en daarbij bijvoorbeeld bepaalde producten beoordelen en aanraden aan hun lezers. Sites als Amazon hebben dit bijvoorbeeld ook erg populair gemaakt.

SEO

Google Search Engine Optimization is niet meer weg te denken uit de marketing wereld. Toch weten veel studenten die net afstuderen van de universiteit totaal niet wat SEO is en zo hebben ze meteen al een achterstand voor een potentiële werkgever. Lees je goed in over SEO aangezien dit een breed onderwerp is. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld stage te lopen bij een bedrijf voor SEO in Maastricht om zo veel ervaring op te doen.

Gerelateerd nieuws  Werken in de logistiek

maastricht SEO

TikTok

Een erg grote trend die de laatste twee jaar opgekomen is op TikTok zijn bedrijven die grappige berichten en content creëren die specifiek een ironische en grappige reactie bij gebruikers moet oproepen. Zo is Duo Lingo erg bekend voor het gebruiken van hun groene uil om bekende internet ‘memes’ na te bootsen. Dit levert Duo Lingo dagelijks miljoenen views op en heeft er ook voor gezorgd dat ze onderdeel zijn van hedendaagse populaire cultuur. Probeer je als bedrijf zijnde zo menselijk en zo aanspreekbaar mogelijk op te stellen op sociale media. Je zult zien dat er meteen een meer sympathieke reactie komt van consumenten.

Meer in deze categorie

Waar moet je op letten voor goede websitefoto's voor je bedrijf?

|
Bedrijf, Bedrijfsleven

Het starten van een eigen bedrijf: essentiële stappen en overwegingen

|
Bedrijf

Hoe bepaal je de prijs van een product?

|
Bedrijf

Eigen nagelsalon beginnen doe je zo

|
Bedrijf
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!