Tijdens je middelbare school tijd zul je moeten kiezen welke opleiding je daarna wilt gaan volgen. Voor veel leerlingen is dit een lastig keuze. En dat is begrijpelijk. Want vind je dat wat je nu leuk lijkt, over 30 jaar ook nog leuk? Zijn er wel genoeg doorgroeimogelijkheden binnen de branche waar jouw voorkeur naar uit gaat? Dit zijn allemaal vragen die in een rap tempo op je af komen tijdens je tijd op de middelbare school. Sommige vervolgopleidingen zijn ook nog eens erg breed. Want wat je kun nou precies worden met een opleiding Bedrijfskunde? Wij leggen het voor je uit.

Wat leer je tijdens een studie Bedrijfskunde?

Met een studie Bedrijfskunde open je de weg naar talrijke beroepen. Het is dus een erg brede opleiding waarbij je veel leert op verschillende gebieden. Afgestudeerden werken vaak in de zakelijke dienstverlening en bij de overheid. Grote internationale bedrijven zijn vaak op zoek naar afgestudeerden in Bedrijfskunde. Maar je leert tijdens deze studie ook hoe je een eigen bedrijf kunt starten. Tijdens het begin van deze studie leer je op welk gebied jouw interesses liggen. Hierin kan je je gaan specialiseren later in de opleiding. Voorbeelden van functies die afgestudeerden bekleden zijn onder andere de functie van consultant, projectmedewerker, beleidsmaker en business analist.

Waar vind je een goede stage Proces Optimalisatie?

Eén van de richtingen die je tijdens je studie op kunt gaan is Proces Optimalisatie. Voor deze studie zul je een stage moeten lopen. Een stage Proces Optimalisatie kun je lopen bij verschillende grote, internationale organisaties. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist bij een klein (familie)bedrijf je stage te gaan lopen. Beiden heeft het voordelen. Een groot, internationaal bedrijf ziet er natuurlijk mooi uit op je CV. Maar er is er een kans dat de begeleiding in zo’n groot bedrijf minder goed is in vergelijking met een klein bedrijf. Dus verdiep je hier goed in en vraag medestudenten waar zij hun stage Proces Optimalisatie hebben gelopen. Er is altijd wel een goede plek voor jou te vinden.

Lees ook:  In deze gevallen hoeft u het mondkapje niet op