Wat zijn gevaarlijke chemische stoffen?

28/10/2021
|
48
Wat zijn gevaarlijke chemische stoffen?

Onder gevaarlijke stoffen wordt verstaan dat dit stoffen zijn die door hun eigenschappen of de omstandigheden waar ze mee te maken hebben, gevaar, schade of andere ernstige hinder kunnen veroorzaken voor het milieu, de mens of dier.

Werken met chemische stoffen

Als jouw bedrijf gevaarlijke chemische stoffen, produceert, vervoert, opslaat, gebruikt of doet aan afvalverwerking dan mag je zeker enkele belangrijke documenten niet vergeten. Om het zo veilig mogelijk te houden zodat er niks mis gaat met de chemische stoffen is het aangeraden om een safety data sheet software te gebruiken. Werknemers die in aanraking komen met de gevaarlijke stoffen moeten goed op de hoogte zijn over welke stof het gaat en welke voorzorgsmaatregelen ze moeten nemen om het product correct te gebruiken.

Veiligheidsdocumenten

Veiligheidsinformatiebladen oftewel safety data sheets zijn belangrijke documenten dat gebruikt worden binnen de Europese Unie volgens de opgestelde wetten. Deze documenten zijn erg belangrijk als je gevaarlijke chemische stoffen levert aan een bedrijf.

Welke informatie verschijnt er?

Op een veiligheidsinformatieblad moeten alle cruciale informatie aanbod komen en deze mogen zeker niet vergeten worden te vermelden. Dit document bestaat uit 16 secties waar je goed op moet letten voordat je aan de slag gaat met de gevaarlijke stof(fen).

Gerelateerd nieuws  Met je bakfiets vol pakketjes rondcrossen of je logistiek uitbesteden?

De secties zijn onder andere: product identificatie, gevaaridentificatie, eerste hulp maatregelen, maatregelen bij accidenteel vrijkomen, blootstelling of persoonlijke bescherming, etc.

Software

Een safety data manueel opstellen is niet zo makkelijk en neemt heel veel tijd in beslag. Als je iets manueel opstelt kan het zijn dat er foutjes in staan of dat het niet heel nauwkeurig is, een veiligheidsdocument hoort 100% te kloppen en heel nauwkeurig te zijn. Om het voor jou te vergemakkelijken bestaat er dus een safety data sheet software, dit zorgt dat het hele proces correct en heel nauwkeurig verloopt.

Wat als je geen gebruik maakt van een safety data sheet software?

Zonder een safety data sheet software loopt je bedrijf het risico dat het niet over de juiste safety data sheet beschikt of dat deze verouderd zijn. Als jij als bedrijf gebruik maakt van gevaarlijke chemische stoffen dan ben jij wettelijk verplicht om de juiste en meest accurate safety data sheets bij de hand te hebben.

Meer in deze categorie

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Welke websites zijn er om banen te vinden?

|
Werk, Zakelijk

Op een goede manier je tanden poetsen

|
Diensten

Je bank schoonmaken

|
Diensten, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!