Welke lamp past bij jou?

21/08/2020
|
31
lampenkap

Lichten zijn uiterst belangrijk voor uw comfort in het leven. Met verlichting kun je een gevoel van veiligheid creëren, donkere ruimtes verlichten en je huiselijk leven gelukkig maken. Daarnaast zijn lampen echte sfeergeneratoren en kun je er eindeloos mee veranderen. Hieronder beantwoorden we uw meest gestelde vragen over verlichting. Van het type lamp tot de lichtbron en de nieuwste accessoires.

lampenkap

Hangende lampen

Een hanglamp zorgt voor een geconcentreerde lichtbundel op een plek. De lampenkap bepaalt de hoeveelheid licht en welke kant het op schijnt. Een glazen kap verspreidt het licht, een dichte kap houdt de lichtbundel kleiner. Voor de hoogte van een hanglamp zijn geen vaste regels. Houd voor een hanglamp boven de eettafel een hoogte van 55 cm aan, daarmee voorkom je dat de lamp in je ogen schijnt. Hanglampen zijn er in veel verschillende stijlen, van een industriële hanglamp met robuuste uitstraling tot een Scandinavisch exemplaar met een ingetogen design.

Staande lampen

Het voordeel van een vloerlamp is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. U kunt de vloerlamp van de ene hoek of kamer naar een andere hoek of kamer verplaatsen. Naast schaduwen bepalen ook de benen of voeten de stijl. Moderne vloerlampen hebben in veel gevallen aluminium, metalen of ijzeren voetjes. Houten vloerlampen zijn ook erg populair omdat ze bij veel levensstijlen passen.

Gerelateerd nieuws  Een veranda in je tuin

Bureaulampen

Bedenk of je tafellamp vooral functioneel, decoratief of allebei moet zijn. Ga je voor een functionele lamp, dan kun je in de webshop van lampenkappen online filteren op het bedrag dat je wilt uitgeven. Wil je een lamp op tafel zetten die naast de functionaliteit een echte blikvanger is? Neem dan een kijkje bij de nieuwste lampen om te zien wat nu helemaal in is.

Gemonteerde lampen

Het verschil tussen kroonluchters en plafondlampen is de hoogte. Plafondlampen hebben geen snoeren, waardoor de kroonluchter hoger hangt. Plafondlampen of plafondlampen zorgen voor basislicht en geven veel licht af. Hierdoor zul je merken dat het vooral terugkomt in de verlichtingsapparatuur bij de keuken, badkamer, studeerkamer en trap. Naast plafondlampen zijn er ook plafonds te koop. Spots kunnen meestal in meerdere richtingen worden gericht om in sommige kamers voor extra verlichting te zorgen.

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe onderhoud je je huis het beste?

|
Huis en tuin

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!