Werken in de logistiek

07/11/2021
|
30
heftruck certificaat halen

Werken in de logistiek wordt omschreven als erg leuk en gezellig. Vaak zijn de teamleden goed op elkaar ingespeeld en hebben ze een goede band. Deze fijne samenwerking zorgt voor veel plezier in het dagelijks werk. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden tot doorgroeien naar andere functies. Overweeg jij om aan de slag te gaan in de logistiek? Denk dan aan de volgende functies.

Magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker kan je verschillende taken hebben. Zo controleer je binnenkomende artikelen, vult ze op de juiste plek in het magazijn en voert de bijbehorende administratieve handelingen uit. Ook uitgaande artikelen bereid je voor: je verzamelt ze, pakt ze in en zorgt dat worden meegenomen door de chauffeur. Je speelt een belangrijke rol in het verwerken van binnenkomende en uitgaande orders. Ook de administratie moet hierbij goed worden bijgehouden, om voorraadverschillen te voorkomen. Het is dus belangrijk dart je overzicht kan houden en precies kan werken.

Orderpicker

Een orderpicker werkt vaak in een groter magazijn en is verantwoordelijk voor het verzamelen van artikelen voor uitgaande bestellingen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van heftrucks, waar je een heftruckcertificaat voor nodig hebt. Soms verzorgt de werkgever de cursus wanneer je je heftruckcertificaat wilt halen. Als je wilt solliciteren op een functie als orderpicker dan is het handig om bij voorbaat al je heftruckcertificaat te halen. Als orderpicker ben je actief bezig met het verzamelen van orders en zorg jij ervoor dat de klant het juiste product in huis krijgt. Het is daarom fijn als je snel maar nauwkeurig kan werken.

Gerelateerd nieuws  Opties voor innovatie

Chauffeur

Als chauffeur breng je de verzamelde orders naar de ontvangers. Vaak gebeurt dit door middel van een busje of kleine vrachtwagen. Bedenk dat je ook hier de benodigde rijbewijzen voor nodig hebt. Als je graag op pad bent en op de weg zit, is dit een erg leuke baan. Bovendien kom je vaak op verschillende adressen, waar je contact hebt met diverse klanten. Dit maakt het werk veelzijdig. Wel moet je het niet erg vinden om vaak alleen op pad te zijn. Soms heb je, wanneer je grote artikelen vervoert, een bijrijder.

Managementfuncties

Ook in de logistiek is er ruimte om door te groeien naar managementfuncties. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als teamleider of planner. Als je goed bent in organiseren en plannen, is een functie als logistiek planner echt iets voor jou. Ben je goed in het aanvoelen en aansturen van een team, dan is teamleider misschien wel jouw droombaan.

heftruck certificaat halen

Meer in deze categorie

7 effectieve manieren om meer instagram-volgers te krijgen

|
Lifestyle, Zakelijk

Wil jij taxichauffeur worden? Hier is wat je moet weten

|
Diensten, Werk

Opties voor innovatie

|
Bedrijf, Zakelijk

Welke websites zijn er om banen te vinden?

|
Werk, Zakelijk
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!