6 Tips voor een grote schoonmaak

08/12/2021
|
51
schoonmaak

Een frisse start van het nieuwe jaar krijg je met een grondige schoonmaak van je huis. Misschien ben je al een poetskoning of koningin, maar met deze tips ziet je huis er nog stralender uit.

Dweil met koud water

Ja, echt: dweilen met koud water is echt de beste manier om de vloeren schoon te krijgen. Warm water verdampt namelijk snel, waardoor er zeepresten op de vloer achterblijven en lelijke strepen ontstaan.

Schoonmaakmiddeltjes maken

Een sopje met soda doet het vaak beter dan de chemische schoonmaakmiddelen uit de supermarkt. Chloor maakt het toilet niet schoon: het ontsmet alleen maar. Ook kun je het voor jezelf makkelijk maken. Vul een plantenspuit met allesreiniger en wat water en daar ga je!

Beslissingen nemen

Bij een schoonmaak hoort ook opruimen. Je huis wordt weer overzichtelijk. Bij opruimen is het natuurlijk belangrijk om beslissingen te nemen, maar niet iedereen is daar goed in. Neem er gerust de tijd voor. Het helpt al om één kast per keer helemaal leeg te maken en rustig na te lopen wat je écht gebruikt en welke spullen weg kunnen.

Gerelateerd nieuws  Belang van schoonmaken

schoonmaak

Lege oppervlakken

Zorg dat de oppervlakken die je wilt schoonmaken helemaal leeg zijn. Zo sla je geen plekje over en staan er geen obstakels waar je omheen moet poetsen of stoffen. Haal dus de stoelen van de vloer en berg spullen zo lang op in een kast.

Kleinere schoonmaaksessies

Niet alles hoeft in een keer schoon. Als je ernaar streeft om alles in één keer te doen, ben je al halverwege al uitgeput. Verdeel de klusjes een beetje, over de schoonmaakdag zelf of over meerdere dagen. Pak bijvoorbeeld eerst de woonkamer aan, daarna de keuken en als je nog zin hebt ook de badkamer.

Maak schoonmaak leuk

Weet je waarom schoonmaken soms aanvoelt als een rotklus? Je doet het vaak als iedereen de deur uit is en je wilt er zo snel mogelijk van af zijn. Het is een stuk leuker en effectiever om het samen te doen, met je partner of goede vriend en vriendin. En natuurlijk mag je af en toe pauze nemen voor een kop koffie en chocola.

 

Meer in deze categorie

Wilt u uw huis in waarde laten stijgen ?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe kan je jouw balkon upgraden?

|
Huis en tuin, Wonen

Hoe onderhoud je je huis het beste?

|
Huis en tuin

Het belang van wintertuinonderhoud: hoe snoei je jouw tuin op de juiste manier in de winter?

|
Default, Huis en tuin
© Copyright Igoumenitsa 2023
hello world!