Afvallen met een koolhydraatarm dieet

23/10/2020
|
101
Recepten

Het lijkt tegenwoordig bijna een trend om een koolhydraatarm dieet te volgen. Je zult zelf ook vast wel iemand om je heen hebben gehoord over minder koolhydraten eten of het online voorbij hebben zien komen. maar werkt het wel om veel koolhydraatarme recepten te eten zodat je afvalt? Ja, je kunt afvallen met een koolhydraatarm dieet. Maar je zult er wel rekening mee moeten houden dat je wanneer je minder koolhydraten eet, maar net zoveel calorieën als normaal binnenkrijgt je niet zult afvallen. Net als bij elk ander dieet, val je namelijk pas af wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Aangezien koolhydraten een belangrijke brandstof zijn voor je lichaam, moet je wanneer je koolhydraatarm eet, je energie uit andere bronnen halen. Het tekort aan inname koolhydraten wordt vaak gecompenseerd met extra eiwitten en gezonde vetten. Er zijn veel koolhydraatarme recepten online waarbij je de inname van minder koolhydraten compenseert door eiwitten en gezonde vetten.

Recepten

Wat mag je wel eten tijdens een koolhydraatarm dieet?

Groeten, kruiden en specerijen zijn dingen die je zoveel mag eten als je wilt. Je zult merken dat dit in de meeste koolhydraatarme recepten ook veel voorkomt. Van noten, zaden en pitten mag je maximaal één handje per dag. Wanneer je een streng dieet volgt zul je merken dat je sommige dingen helemaal niet meer mag, probeer dit dan wel goed te compenseren met andere producten zodat je gezondheid niet achteruit gaat. Fruit dus niet te veel eten, het bevat dan wel natuurlijke suikers, maar het zijn nog steeds suikers. Als je toch echt eens iets van granen wil eten dan zijn havermout en boekweit de beste opties. Bijvoorbeeld peulvruchten bevatten ook flink wat koolhydraten dus deze het liefst niet te vaak eten.

Gerelateerd nieuws  5 Veelvoorkomende problemen met borstvoeding

 

Waarom kiezen voor een koolhydraatarm dieet?

Je kunt door verschillende redenen kiezen voor een koolhydraatarm dieet. Zo kan het dieet door de huisarts worden aangeraden bij mensen met diabetes type 2. Zij volgen dan, onder begeleiding van een diëtist, dit dieet om hun bloedsuikerwaarden te verbeteren. Gewichtsverlies kan namelijk positieve effecten hebben op de gevoeligheid voor insuline. Je kunt ook kiezen voor één van de vele vormen van koolhydraatarme diëten enkel en alleen om af te vallen. Daarnaast zijn er ook mensen die ervan overtuigd zijn dat het gezonder is om sommige voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten te vermijden.

Meer in deze categorie

5 Veelvoorkomende problemen met borstvoeding

|
Gezondheid

Werken aan je gezondheid? Ga lekker fietsen!

|
Gezondheid, Health

De shortcut naar een energiek leven!

|
Gezondheid, Lifestyle

Snel je droomlichaam krijgen doe je zo!

|
Gezondheid, Lifestyle & Hobby
© Copyright Igoumenitsa 2024
hello world!