Er zijn veel voordelen bij thuis fit worden. Je kunt gemakkelijk trainen zonder al te veel tijd te verliezen en hierdoor dus ook snel je fitness doelen behalen. Het kan je ook geld besparen op lidmaatschapskosten van een sportschool en de benzine voor de rit heen en weer. Je kunt zelfs thuis trainen als je geen ruimte hebt voor een uitgebreide fitnessruimte. Er zijn namelijk genoeg opties.

De beste fitness apparatuur voor thuis

Yoga mat en weerstandsband

Als je wilt afvallen of gewoon beter in vorm wilt komen, dan kan je met alleen lichaamsgewicht oefeningen al een heel eind komen. Wat je hiervoor nodig hebt, is een goede yoga mat en een goede weerstandsband. Weerstandsbanden zijn erg gemakkelijk en veelzijdig en de juiste kan het je echt zwaar maken!

Pull-up bar

Deur pull-up bars zijn een geweldige manier om meer kracht in het bovenlichaam te krijgen of te behouden. Voor een pull-up gebruik je spieren in je rug, borst, schouders en armen, daarnaast kun je er ook spiergroepen mee isoleren door je handpositie op de stang te veranderen. Hier kan je bovendien ook weerstandsbanden aan toevoegen voor een optrekhulp.

Kettlebells

Deze kun je in verschillende gewichten hebben en voor veel oefeningen gebruiken, van full body work-outs tot geïsoleerde oefeningen, met een goede kettlebell kan het allemaal.

weerstandsband

Buikspier wiel

Deze vreselijke dingen zijn perfect voor een strakke buik. Je kunt er gemakkelijk oefeningen mee doen die jouw buikspieren in brand laten staan.

Medicijn bal

Dit zijn zware ballen speciaal voor trainingen. Je kunt hier vele oefeningen mee doen en je hele lichaam in top conditie brengen.

Lees ook:  Wat houdt waist trainen in?

Haal het meeste uit jou thuis gym

Nu ben je helemaal klaar om fit te worden, maar waar ga je dit allemaal plaatsen? Als je het in de kast of onder je bed opbergt, is de kans groot dat je het niet gaat gebruiken. Maak dus een fijne plek waar je gemakkelijk kunt sporten, dit kan ook als je weinig plaats hebt, leg het in de hoek naast de spiegel bijvoorbeeld. Leg hier dan ook gelijk wat handdoekjes, een fles water en een bluetooth speaker bij. Nu ben je er écht helemaal klaar voor!